*Nettavisen* Sport.

Norsk utklassingsseier

Foto: Roy Kvatningen

Norge leverte festhockey og banket A-nasjonen Frankrike 8-1 i kveldens landskamp på Gjøvik. - Utrolig moro, sier tremålsscorer Patrick Thoresen.

06.02.04 22:27

- Vi har aldri gjort det så bra noen sinne. En må tilbake til forhistorisk tid for å finne maken til resultat for et norsk hockeylandslag, jubler pressesjef i hockeyforbundet, Hallvar Løken.

Landslagssjef Roy Johansen var litt mer nøktern, men likevel strålende fornøyd med kampen.

- Vi leverer en prikkfritt gjennomført kamp. Veldig bra defensivt, stor innsats og høyt tempo. Dette er nok bortimot det beste vi noen gang har gjort, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Overkjørsel
Norge kjørte kampen mot A-nasjonen Frankrike fra start til mål. 11 minutter ut i første periode satte Johnny Nilsen den første pucken i Frankrikes mål, etter pasning fra Tore Vikingstad. Tre minutter før pausesignalet gikk doblet Patrick Thoresen Norges ledelse i overtallspill. Også denne gangen var Vikingstad nest sist på pucken.

- Tore var utrolig god i dag. Pasningen var ferdigscoret, gliser Thoresen.

Om Frankrike fikk bakoversveis i første periode, skulle det ikke bli bedre for gjestene i midtperioden. Det vil si - de ni første minuttene klarte franskmennene å holde buret reint. Deretter rant det inn.

Kjempetalent
I løpet av fire minutter gjorde Jonas Solberg Andersen, Øystein Olsen og Mads Hansen 3-0, 4-0 og 5-0 for Norge.

Fire minutter ut i siste periode reduserte gjestene, før det var duket for Patrick Thoresen-show. Den ferske Djurgården-proffen er spådd en lysende fremtid på hockey-banen, og i kveld viste han litt av hva som bor i ham. Først satte 20-åringen inn 6-1 sekunder etter Frankrikes redusering, før han økte til 7-1 i powerplay tre og et halvt minutt før slutt.

- Joda, det gikk greit i dag. Det er alltid moro å score mål, og det var fint å få en sånn kamp etter en litt tung periode. Men flere av målene var jo ferdigscora, sier en beskjeden Thoresen til TV 2 Nettavisen.

- Det må jo ha vært fantastisk å være med på en sånn kamp?

- Ja, det var utrolig moro. Vi eide hele matchen, og alle rekkene våre storspilte, gliser han.

Supercomeback
Landslagssjefen var godt fornøyd med det Thoresen leverte i dag.

- Patrick gjør en stor kamp, og har hatt en eventyrlig utvikling. Det kommer mange unge spillere opp nå, det er veldig gledelig. Og det er ikke tilfeldig - det er et resultat av målrettet og systematisk satsing, sier Johansen, som til tross for Patrick Thoresens solide innsats trekker frem en gammel ringrev når vi spør om Norges beste:

- Øystein Olsen gjør et fantastisk comeback. Han er 35 år og har ikke spilt på landslaget siden 1999. Så gjør han en kanonkamp og blir kåret til banens beste. Utrolig moro!

Euro Hockey Challenge på Gjøvik er en del av forberedelsene til B-VM på hjemmebane i april. Norge skal møte A-nasjonene Frankrike, Danmark og Latvia i løpet av helgen. I morgen møter Norge Latvia, som slo Danmark 8-3 i sin åpningskamp fredag kveld.

Kampfakta:
Fjellhallen ,1307 tilskuere
1. periode: 1-0 (11.15) Johnny Nilsen (Tore Vikingstad), 2-0 (17.05) Patrick Thoresen (Vikingstad).
2. periode: 3-0 (29.00) Jonas Andersen (Per Åge Skrøder), 4-0 (29.58) Øystein Olsen (Tommy Jakobsen), 5-0 (32.53) Mads Hansen.
3. periode 5-1 (43.44) Baptise Amar (Laurent Meunier), 6-1 (44.18) Thoresen (Mats Trygg, Olsen), 7-1 (56.25) Thoresen (Olsen, Vikingstad), 8-1 (59.12) Lars Erik Lund (Olsen, Jakobsen).
Utvisninger: Norge 7 x 2 min., Frankrike 8 x 2 min.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag