*Nettavisen* Sport.

Norsk utøver innrømmer dopingråd fra Vukicevic

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Einar Inge Aasen.

29.11.12 09:16

Den tidligere friidrettsutøveren Einar Inge Aasen (30) sier til Dagbladet at han hadde samtaler med treneren Petar Vukicevic om doping.

Samtalen om doping skal ha funnet sted under en treningsleir i 2001, da Aasen var 19 år gammel. Aasen var i flere år i norgestoppen på 200 og 400 meter.

- Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til Dagbladet.

- Avviste tanken på doping
Aasen sier til avisen at han avviste tanken om å dope seg og at han aldri har brukt eller vurdert å bruke forbudte stoffer. Han sier at han informerte sin far om samtalen fordi han reagerte sterkt på den. Faren, Inge Arthur Aasen, bekrefter at dette er riktig.

- Petar snakket om at vi burde være en lengre periode i for eksempel Kroatia eller et sted der de bare snakket serbisk, og der vi kjente de som var der, slik at vi kunne gjøre en avtale med en vaktmester eller andre slik at vi ble varslet hvis det var nordmenn der, eller hvis det kom noen fra Norge. Han snakket også om tidsperioden vi måtte være der, sier Einar Inge Aasen, om samtalene som fant sted før meldeplikten ble innført som del av dopingreglene.

- Kan ikke huske
Petar Vukicevic sier via sin advokat at han stiller seg uforstående til de påståtte samtalene. Vukicevic hevder han ikke kan huske samtalen med Aasen.

- Petar sier at han er helt uforstående og veldig overrasket over dette. Han har absolutt ikke sagt at noen «burde» dope seg eller gitt noen oppskrift om det. Han kan heller ikke huske den ene samtalen som kan ha blitt misforstått slik, og Aasen har aldri sagt at han har blitt fortalt slikt, heller ikke som grunnlag for å flytte eller skifte trener, skriver advokat Vidar Strømme i en epost til Dagbladet.

Antidoping Norge ble informert av Aasen onsdag, og han vil avgi en full forklaring senere. Senest tirsdag sa Vukicevics barn, Christina og Vladimir, at de støtter faren fullt ut. De sa også at beskyldningene mot ham ikke har rot i virkeligheten.

Petar Vukicevic har hele tiden hevdet at epostene som hans ekskone Turid Syftestad har lagt fram som bevis på at han diskuterte doping med trenervennen Srdjan Djordjevic, er forfalsket. Dette avvises av Syftestad.

Vukicevic er permittert fra stillingen sin i Norges Friidrettsforbund som følge av anklagene om befatning med doping.

Einar Inge Aasen brøt med Petar Vukicevic etter 2002-sesongen og flyttet til Sverige. Han tok NM-sølv på 400 meter innendørs i 2005 og bronse på samme distanse i 2006. Han ble også tatt ut til å representere Norge på 4 x 400 meter stafett under EM i Göteborg i 2006. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.