RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk VM-gull etter knockout

Tarjei Bøe går over mål og sikrer Norge seieren i mixed stafett under VM i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland torsdag ettermiddag.
Tarjei Bøe går over mål og sikrer Norge seieren i mixed stafett under VM i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland torsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge
Sist oppdatert:
Fantastisk sisterunde av Tarjei Bø.

Se nederst for resultatene.

Norge åpnet skiskytter-VM med gull på mixed stafetten. Det er første gang Norge tar gull på distansen, men det er også første gang Norge har toppet laget på distansen i et mesterskap. Torsdag gikk Tora Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø på det norske laget.

Og det ble Bø som avgjorde på sisteetappen.

Han hentet inn 22 sekunder på Tyskland etter den første skytingen, gikk forbi Michael Greis på andrerunden og avgjorde på siste skyting.

- Det er kanskje det beste jeg har gjort noen gang, sa Bø til NRK like etter målpassering.

- Formen er veldig bra. Jeg er i bedre form nå enn tidligere i år. Det tyder på at jeg har truffet bra med treningen fram mot VM, la han til.

Like sikker var han ikke for et par uker siden. Da innrømmet han overfor Nettavisen at han hadde ofret den optimale VM-oppladningen for å ta vare på verdenscupledelsen sin. Mens konkurrentene hadde stått over enkeltrenn for å finpusse VM-formen hadde Bø kjørt på.

Torsdag var ikke det lett å se.

Og med Emil Hegle Svendsen i bakhånd kan skiskytter-VM bli nok en norsk oppvisning de neste ukene.

Tyskland tok altså sølvet, mens Frankrike tok bronsen. Russland skuffet stort på hjemmebane, og ble til slutt nummer seks.

9018

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere