Norsk VM-gull i lagkonkurranse i kombinert

KUNNE JUBLE OVER NY GULLMEDALJE: Jarl Magnus Riiber kunne juble med resten av kombinertlaget, da han avgjorde lagkonkurransen i kombinert lørdag.

KUNNE JUBLE OVER NY GULLMEDALJE: Jarl Magnus Riiber kunne juble med resten av kombinertlaget, da han avgjorde lagkonkurransen i kombinert lørdag. Foto: Lisi Niesner (Reuters)

De norske kombinertgutta imponert mektig på lagkonkurransen i VM.

02.03.19 15:49

Jarl Magnus Riiber fikk ansvaret som ankermann på den siste etappen under lagkonkurransen i kombinert. Da han begynte etappen sin var han samlet med Tyskland og Østerrike.

Men Riiber har vist seg som den beste kombinertutøveren gjennom hele sesongen og avgjorde det nervepirrende dramaet i den siste svingen før oppløpet.

Rykket hans var så sterkt at hverken Østerrike eller Tyskland klarte å holde følge. Tyskland fikk 2.-plassen og 3.-plassen gikk til Østerrike. Japan fikk den sure 4.-plassen.

- De er ikke i nærheten av å hente Jarl Magnus Riiber. De norske kombinertgutta har ikke tatt laggull i VM siden 2005, jublet Jann Post fra NRKs kommentatorboks.

Kvartetten som sikret norsk gull i Seefeld er Espen Bjørnstad, Graabak, Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber.

Norges kombinertherrer startet i tredjeposisjon, 17 sekunder bak ledende Østerrike da VM-lagkonkurransen skulle avgjøres i langrennssporet.

Dermed måtte de norske utøverne jakte på duoen i front og iløpet av Espen Bjørnstads første etappe hadde Norge passert Japan og lå 27 sekunder bak Østerrike i tet.

Schmid tatt igjen av tysk langrennsspesialist

Jan Schmid vekslet ut som andremann, 27 sekunder bak Østerrike i tet, som lå an til en sterk seier på hjemmebane. Men Schmid holdt spenningen på stafetten ved like og klemte til på etappen sin, da han tok inn 15 sekunder på østerrikeren i front.

- På det siste rennet i hans karrieren kan han presse ut det siste han har her, sa NRKs Jann Post fra kommentatorboksen.

Tyske Eric Frenzel gikk en utrolig andreetappe og tok inn 15 sekunder på Schmid. Dermed vekslet Norge og Tyskland helt likt 13 sekunder bak ledende Østerrike.

Les også: Ustjugov avslørte problemer før stafetten

Farlig trio i tet

Jørgen Graabak ble sendt ut på tredjeetappe og jaget østerrikeren i front, slik at de tre nasjonene var samlet etter en liten kilometer på etappen.

I den siste harde oppoverbakken hadde Graabak full kontroll på motstanderne sine, men klarte ikke å få en luke til dem før det lange glipartiet. Dermed var trioen samlet da Jarl Magnus Riiber ble sendt ut som ankermann på den siste etappen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.