*Nettavisen* Sport.

Norsk VM-overraskelse

Foto: (arkivfoto: Scanpix)

Ingen hadde trodd at Martin Engvik og Kjell Arne Gøransson skulle vinne to kamper i sandvolleyball-VM. I ettermiddag slo de Kinas kjempe-lag.

23.06.05 20:54

Med 2-0 over Puerto Ricos Papaleo Perez og Hernandez avanserte den norske duoen i formiddag. Og møtte et kinesisk lag på 2,05 og 1,95 meter.

Martin Engvik er Norges minstemann på 1,80 meter, så det knyttet seg stor spenning til kampen mot Kinas førstelag, som var seedet som nummer 20. Engvik/Gøransson er seedet på 34. plass, og er på papiret svakest av de fire norske herrelagene. Likevel slo de kinserne 2-1 i sett etter å ha tapt åpningssettet klart med 21-12.

- Utrolig bra. Ingenting fungerte i starten av kampen, men gutta gjorde et sterkt comeback og presterte både i mottak og ved nettet. Kina ble frustrerte og begynte å gjøre feil i andresettet, som vi vant 21-18. Og i det avgjørende settet servet Kjell med mye press, og begge spilte nesten feilfritt, sier landslagssjef Tor-Inge Askeland til TV 2 Nettavisen.

- Veldig sterkt
Nå venter Russlands førstelag eller Brasils tredjelag Franco/Tande, som er ranket som nummer tre, i morgen klokken 10.00.

- Kjell har vært med i to VM uten å vinne, så to seirer her er veldig sterkt. Og nå kan de ikke bli dårligere enn nummer 17, sier Askeland.

Kjell Arne Gøransson og Martin Engvik tapte sin første kamp mot kubanske Alvarez/Ramirez Bernal 2-1. Med tap i morgen er de ute av Berlin-VM.

Tidligere i dag røk Vegard Høidalen og Terje Øvergaard ut med to strake tap.

Damene ute
Ute er også Ingrid Tørlen og Nila Håkedal etter tap mot det rutinerte brasilianske paret Adriana Behar og Shelda, som er ranket som det nest beste laget i turneringen. Tøren/Håkedal endte dermed på en 17. plass i VM.

Det andre norske dameparet, Kathrine Maaseide og Kristine Wiig, røk ut av mesterskapet i går.

Videre tross tap
Norges høyest seedede par Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte i ettermiddag sin kamp mot det 5. seedede tyske paret Markus Dieckmann og Jonas Reckermann. Settsifrene 18-21, 21-17 og 15-11 sier alt om hvor jevnt det var.

- Et utrolig surt tap. De lå under 18-11 i første sett. Så fikk Jørre inn et par server og gutta våknet til liv. De soilte meget godt resten av settet, vant andresettet relativt greit og ledet 8-4 i tredjesettet. Så kollapset de plutselig fullstendig, forteller landslagstrener Tor-Inge Askeland, som likevel er fornøyd med innsatsen.

På tross av tapet er Kjemperud/Skarlund med videre i VM. I morgen er det imidlertid vinn eller forsvinn når de møter det 38. seedede amerikanske paret Jacob Gibb/Stein Metzger.

Møter OL-mestrene
Iver Horrem og Bård Inge Pettersen er også videre i VM til tross for 0-2-tap for det cubanske paret Alvarez/Ramirez Bernal. Dermed må de slå de regjerende olympiske mestrene Ricardo/Emanuel fra Brasil i morgen for å bli bedre enn nummer 17 i mesterskapet.

- Skal de klare det, må de i hvert fall legge bort mye av det spillet de presterte i dag, fastslår trener Askeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag