LIBEREC/OSLO (Nettavisen): All forhåndssnakk har vært om Magnus Moan, men 25 år gamle Jan Schmid tok Norges første kombinertmedalje i VM. Søndag gikk han inn til en sterk 2. plass - kun slått av amerikanske Todd Lodwick.

Lodwick tok dermed sitt andre gull av to mulige i VM.

Schmid gikk ut på den 10 kilometer lange langrennssløyfa som nummer tre, men startet kun to sekunder bak ledende Lodwick. De to stakk etter hvert fra finske Anssi Koivuranta, men da amerikaneren rykket en kilometer før mål klarte ikke nordmannen å følge.

Dermed ble det VM-sølv. Amerikanske Bill Demong tok bronsen.

- Dette var kjempeartig. Jeg hadde ikke en sjanse på slutten, men jeg er veldig godt fornøyd. Dette er det største jeg har gjort. I alle fall som kombinertløper, sier han til NRK.

Schmid har tidligere representert Sveits både i VM og OL, ettersom foreldrene kom fra Sveits. Han er imidlertid født i Norge, og har bodd i Trondheim hele livet. I 2006 begynte han derfor å representere Norge.

Og selv om Magnus Moan har vært Norges beste kombinertløper hittil i sesongen, har faktisk Schmid vært på pallen hele fem ganger. Derfor er det ingen sensasjon at han tar medalje søndag.

Magnus Moan gikk seg opp fra 44. til 17. plass i langrennet. Petter Tande ble nummer 19, og Mikko Kokslien ble nummer 25.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)