*Nettavisen* Sport.

Norsk volley-sensasjon

Foto: Scanpix

Sandvolleyballduoen Vegard Høidalen/Kjell Arne Gøranson slo OL-mesterne.

28.06.07 16:16

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson klinket til og slo verdens mest berømte spillere - Ricardo og Emanuel fra Brasil - under verdensserieturneringen i Stavanger.

Brasilianerne er regjerende OL-mestere, og har vunnet i Stavanger fire år på rad. De vant også verdensserien senest i fjor.

- Dette er nesten for godt til å være sant, sier Kjell Arne Gøranson til Aftenpostens nettutgave.

Den norske duoen vant 2-1 i sett, etter at gjestene hadde vunnet det første med sifrene 21-10. Norge kom derimot tilbake og vant 21-17 i andre sett, hvilket medførte et tredje og avgjørende sett.

På stillingen 4-2 til Norge satte Gøranson inn en serveoppvisning av de sjeldne. Han banket inn sju servepoeng, og la med det hovedgrunnlaget for seieren. Til slutt sto det 15-12 til nordmennene i det avgjørende settet.

- Dette var helt topp, men det betyr bare at vi har vunnet den første av tre kamper i puljen. Taper vi de to neste, er vi kanskje like langt, sier Høidalen.

Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund og Bjørn Maaseide/Iver Horrem vant også sine åpningskamper torsdag. Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er derimot ute etter tre strake tap i turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag