Under VM-pausen ville nemlig Valencia-manager Gennaro Gattuso ha med norske Gurendal på trening med seniorlaget til Valencia. 17-åringen trente med La Liga-mannskapet i flere dager og gjorde ifølge rapportene sine saker bra.

Gurendal har også tidligere trent i korte perioder med laget. Under VM-oppholdet ville AC Milan- og Italia-legenden Gattuso se mer av den norske unggutten.

– Han trente nesten hele forrige uke. Han er yngst på et av de beste juniorlagene i Spania, sier hans agent og rådgiver Vadim Demidov til Nettavisen.

Gurendal ønsker selv ikke å snakke med presse etter treningsoppholdet og henviste Nettavisen videre til sin rådgiver. I en video som Valencia selv har lagt ut på sine hjemmesider, kan man få øye på den norske unggutten på trening sammen med klubbens La Liga-lag.

– Fått gode rapporter

Gurendal har flere U17-landskamper for Norge det siste året og har sin hverdag i Valencia sitt juniorlag, som er blant de beste i landet.

Utviklingen har gått raskt for 17-åringen etter at han flyttet til Spania i 2020. Han ble fort oppdaget av Valencia sitt speiderapparat og tilbudt en kontrakt i klubbens akademi – som den første nordmannen i spansk fotball etter Martin Ødegaard.

– Han har fått gode skussmål. Det er Gattuso sitt team som er der og styrer. Det er et ekstremt høyt nivå og det er veldig godt gjort at han får sjansen på trening med de beste. Det er godt tegn, forklarer Demidov.

Les også: Russeren har blitt en internettsensasjon: – Ryktene er sanne

Han har selv spilt for de spanske klubbene Real Sociedad og Celta Vigo, i tillegg til en rekke andre klubber rundt i Europa. Han vet selv hvor trangt nåløyet er for å slå igjennom.

Flyttet til Spania i 2020

Gurendal er født i Tromsø og har norsk far og en mor fra Portugal. Fotballkarrieren startet i Trønder-Lyn da han var seks år. Agenten forklarer at 17-åringen flyttet med familie til Spania i 2020 og at han spilte fotball i Torrevieja, et mindre lokalt lag, da en speider fra Valencia så han og etter noen treninger ville tilby en kontrakt.

– Han er en av de offensive spillerne fra det juniorlaget de har voldsom tro på. Han er en av de yngste som er født i 2005.

Gurendal startet for juniorlaget i toppkampen mot Atlético Madrid i starten av desember. Uken etter kom han inn som innbytter mot Murcia og noterte seg for scoring.

– Han har noe veldig spesielt med sine kvaliteter. Han er veldig rask, god én mot én og god med ballen. Han har noen ekstremferdigheter, og nå begynner han å få høyde og muskler også. For å måle seg i det akademiet må man han ha noe spesielt. Det er nok større enn folk tror, sier Demidov.

Les også: Storavisen i strupen på franske stjerner: – Uverdig

Nå blir det spennende for 17-åringen å se hvilke planer Valencia har for han fremover. Mulighetene er der for at han kan bli flyttet opp til A-stallen før neste sesong, noe det nylige treningsoppholdet kanskje er et tegn på.

– Han har vært med på det norske landslaget som ble slått ut tidlig i kvaliken. Han har gått litt under radaren fordi det ikke er så mange som kjenner til at vi har en spiller i akademiet i en stor klubb i Spania.

– Det er en sjeldenhet at spanske akademier tar inn skandinaviske spillere, avslutter Demidov, som beskriver Gurendal som en beskjeden gutt uten stjernenykker.