*Nettavisen* Sport.

Norske Anders best i verden

Foto: PokerStars.com

Kåret til beste spiller etter 15 dager med nettpoker.

24.05.11 16:54

Oslomannen Anders Høyer Berg ble natt til tirsdag kåret til beste spiller sammenlagt i den 15 dager lange serien Spring Championship of Online Poker (SCOOP).

Totalt deltok 107.697 spillere fra 156 land i turneringsserien, som totalt inneholdt 14 forskjellige øvelser.

- 23 ganger i pengene
Turneringen har en garantert premiepott på 25,000.000 dollar - rundt 139 millioner norske kroner.

Turneringsserien inneholder turneringer i flere pokerformer, blant annet Hold’em, Omaha, Stud, og blandede spill som H.O.R.S.E. og 8-Game.

- Jeg vant én turnering, en «high stakes»-turnering i H.O.R.S.E., og så fikk jeg to tredjeplasser. Totalt spilte jeg 85 turneringer og kom 23 ganger i pengene, sier Berg til Side3.

Som belønning for å bli kåret til beste sammenlagtspiller mottar nordmannen et «Årets Spiller»-trofé, samt fri deltakelse i en rekke prestisjetunge turneringer.

Dette omfatter fri deltakelse i hovedturneringen i World Championship of Online Poker, fri deltakelse i en stor PokerStars-turnering på Bahamas og i neste års finale av European Poker Tour.

Doktorgrad i matte
Berg er utdannet matematiker og har en doktorgrad i faget. Slik sett har han alltid vært interessert i tall og spill og har en bakgrunn fra sjakk på ekspertnivå.

Under brukernavnet «Donald» har Berg også i lang tid bemerket seg som pokerspiller på nett, noe som etter hvert førte til at han sa opp jobben ved Universitetet i Oslo for å bli profesjonell.

Karrieren startet for alvor tilbake i 2001 og oslomannen var den aller første PokerStars-spilleren som kvalifiserte seg for World Series of Poker Main Event (også kjent som VM i poker).

Han har siden den gang ved mange anledninger vært helt i toppen i nettpokerturneringer og natt til tirsdag befestet han altså sin posisjon som en av verdens beste nettpokerspillere.

Mellom 40 og 50 tusen dollar
Berg anslår overskuddet fra turneringen til mellom 40 og 50 tusen dollar - et sted mellom 220 og 280 tusen norske kroner.

- Jeg har fokusert på sammenlagtpremien fra start. Den har motivert meg mer enn enkeltgevinster, forteller han.

Den ferske sammenlagtvinneren innrømmer at det har tatt på å spille 85 turneringer på 15 dager.

- Jeg har måttet ta fri noen ganger. Det har vært 12 timers spill flere dager på rad. Det var to dager jeg måtte sove ut, sier han.

- De dagene jeg var på det trøtteste, spilte jeg ikke bra. Og så var det noen turneringer som var for dyre for meg, fortsetter han.

Flere nordmenn med
Berg er imidlertid ikke den eneste nordmannen som har gjort det skarpt under Spring Championship of Online Poker. Det er også flere fra det kalde nord som har bemerket seg.

I turneringens main event - med en garantert premie på 500.000 dollar til vinneren - er det to norske spillere som har kjempet helt i toppen.

Den norske brukeren «StigR» endte på en tredjeplass og stakk dermed av med 390.000 dollar - rundt 2,1 millioner norske kroner.

Også nordmannen med brukernavnet «Danskemann» gjorde det bra og ble nummer fem.

På grunn av at det ble gjort en avtale fikk han emd seg en premie på 430.002 dollar - rundt 2,3 millioner norske kroner.

Hans femteplass ble med andre ord bli verdt mer enn «StigR»s tredjeplass. Vinneren av main eventen, finske «Lrslzk» stakk av med totalt 504.691 dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.