RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske bomskudd og tysk triumf

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
VM-stafetten for kvinner ble en gedigen nedtur for de norske jentene.

Tyskland ble verdensmester i skiskytterstafetten for kvinner i Khanty-Mansijsk søndag, etter en fenomal innsats av Magdalena Neuner på sisteetappen.

Neuner startet etappen over et minutt bak Ukraina, men gikk i mål med 24 sekunders margin til de ukrainske jentene, som måtte nøye seg med andreplass tross null bom. Frankrike ble nummer tre.

Norge? Vel, det ble til slutt en sjetteplass.

Flatland skjøt seg bort
Synnøve Solemdal brukte to ekstraskudd på første skyting og gikk ut et snaut halvminutt bak ledende Slovakia. Det ble to ekstraskudd for Solemdal også på andre skyting, og dermed vekslet hun som nummer ni, 48 sekunder bak Italia, som sammen med Ukraina og Tyskland fikk den beste starten på VM-stafetten i Khanty-Mansijsk.

Ann Kristin Flatland skjøt feilfritt på sin første skyting, men avanserte ikke mer enn én plass. På sin andre skyting traff hun kun fire av de fem blinkene, og tapte et halvminutt bare her.

Norge vekslet på åttendeplass midtveis, 1.43,3 minutter bak Hviterussland, som nå hadde cirka 20 sekunders forsprang til Ukraina og Frankrike og 50 sekunder til Tyskland.

Ingen velstand for Welle-Strand
Fanny Welle-Strand Horn fikk den tøffe oppgaven med å forsøke å ta innpå teten på den tredje etappen. Hun brukte to ekstraskudd på den første skytingen og rotet det veldig til på den andre skytingen. Etter at alle ekstraskuddene var brukt, sto fortsatt den femte blinken igjen urørt.

Tora Berger gikk ut på sisteetappen med over tre minutter opp til Ukraina, som nå hadde overtatt ledelsen fra Hviterussland.

- Jeg er ikke fornøyd med mitt løp. Jeg synes Synnøve gjør en god jobb på førsteetappe, men det er synd at Ann Kristin ikke gjør det bedre på standplass, sier Welle-Strand Horn til NRK.

- Tora er mer enn god nok på sisteetappe, men det er ikke bra nok, det vi gjør på standplass, legger hun til.

Grei etappe av Berger
Berger skjøt feilfritt på første skyting, men klarte ikke å ta innpå Ukraina, som så langt i stafetten kun hadde brukt fire ekstraskudd - mens Norge sto med to bom og tolv ekstraskudd.

På andre skyting måtte Berger også benytte seg av to ekstraskudd.

Norge endte dermed på sjetteplass, nesten tre minutter bak Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere