RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Norske bragder i Europa

Sist oppdatert:
Viking og Tromsø er klare for gruppespillet i Uefa-cupen etter heltemodig innsats på bortebane. Les alt om torsdagens kamper.

Fire norske lag var i aksjon i Uefa-cupen i går. To lag ble sent på hodet ut, mens de to andre er kvalifisert til gruppespillet.

Vålerenga, som tapte 0-3 på hjemmebane med «juniorlaget» i første kamp mot Steaua Bucuresti, var sjanseløse i Romania. Kjetil Rekdals menn ble sendt hjem med 1-6 sammenlagt.
Les om kampen her.

Brann måtte klare seg uten keeper Håkon Opdal i store deler av oppgjøret mot Lokomotiv Moskva, men ga likevel russerne kamp til døren. Til slutt ble overmakten for stor, og to sene mål sendte bergenserne ut av cupen med 3-5 sammenlagt.
Les om kampen her.

Langt bedre fikk det for Viking, som sikret seg avansement med et tidlig mål av Trygve Nygaard mot Austria Wien. Sigrud Rushfedt ga østerrikerne nytt håp med sin utligning, og avslutningen på kampen ble superspennende etter at Austria gikk opp til 2-1. Viking er imidlertid klar for gruppespillet på grunn av bortemålsregelen etter 2-2 sammenlagt.
Les mer om kampen her.

Tromsø imponerte minst like mye som Viking. Norges nordligste eliteserielag hadde 1-0 å gå på før møtet med Galatasaray. Gutan viste det tyrkiske storlaget liten respekt, og gikk opp i ledelsen ved Stephen Ademolu etter 33 minutters spill. Kampen endte til slutt 1-1. Tromsø er dermed videre til gruppespillet.
Les mer om kampen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere