MARSEILLE (Nettavisen): 24-åringen fra Molde var regnet som et stort talent og ble sommeren 2015 hentet til storklubben på den franske sørkysten fra andrelagsfotball i Molde. Haugan signerte proffkontrakt med Marseille og ble presentert som en A-lagsspiller.

Han ble tatt i mot som en stjerne hos sin nye arbeidsgiver.

- Det er en storklubb som er kjent for å ha ganske ville fans, sier Haugan til Nettavisen.

Fra klokken 20.15 kan du se direktesending fra indre bane på Stade Velodrome før det klassiske oppgjøret mellom Marseille og PSG. Nettavisen er på plass i Frankrike og rapporterer fra kampen.

Du kan se kampen med et Nettavisen Pluss-abonnement.

Se intervju med Haugan om tiden i Marseille her:

Han forteller om nye inntrykk og flere spesielle opplevelser i en av fransk fotballs store institusjoner.

- Jeg bodde på et hotell litt utenfor og gikk fra hotellet og inn til treningsanlegget, da tenkte jeg som kom fra andrelagsspill i Molde at dette ikke var noen fare, men så stod det kanskje 50-60 stykker utenfor og ventet. Man følte seg litt som en superstjerne når man gikk inn der første dagen, forklarer han.

- De hater deg om man taper

Haugan fikk selv aldri noen offisielle kamper for Ligue 1-laget, men trente regelmessig med seniorlaget under sin tid i klubben. Fra januar, et halvt år etter han kom til Marseille, var han med under lagets spanske manager Michel.

Han fikk sparken kort tid senere.

- Det stod mellom meg og Boubacar Kamara som spiller fast der nå. Sett i ettertid var vel ikke det et dårlig valg, sier Haugan.

Han spiller nå for Østersund i Allsvenskan i Sverige der han vært siden 2019. Tidligere i høst fikk han Per Joar Hansen som ny trener.

Forskjellene mellom de to klubbene kunne knapt vært større.

- Det virker som det betyr veldig mye for dem. Du er mer en helt hvis du vinner og de hater deg om man taper. Det er enten eller, mens her kan det være litt mer likegyldighet, sier han om trykket rundt Marseille.

Innbrudd i leiligheten

Marseille vant seriemesterskapet sist gang tilbake i 2010. Klubben hadde sin virkelige storhetstid på slutten av 1980- og starten av 1990-tallet, da de vant fire Ligue 1-titler på rad, før det hele kulminerte med et Champions League-trofé i 1993.

Til tross for mindre suksess de siste årene er Haugan klar på at alle i og rundt Marseille fortsatt ser på seg selv som den storklubben de en gang var.

24-åringen forteller også om litt andre forhold i Marseille når man representerer klubben. Han forteller blant annet om en mindre hyggelig opplevelse.

- Jeg var på landslagssamling en gang og da hadde det vært innbrudd i leiligheten min når jeg kom tilbake. Jeg ser for meg at de har bra oversikt over hvem som er bortreist og vet hvilke leiligheter de kan ta og når de kan ta dem, forteller han.

Storoppgjør i fransk fotball

Søndag kveld barker to av Frankrikes store giganter sammen i Marseille. PSG topper tabellen ti poeng foran tredjeplasserte Marseille før oppgjøret.

Haugan forteller om hvordan han opplevde kampene mellom de to rivalene under sin tid i Frankrike.

- Det er et veldig artig oppgjør. Fullsatt og rundt 67 000 tilskuere. Det ble vel også rødt kort den kampen jeg så, det bruker å høre med i de kampene. ¨

- Man merket at det var mye bedre trykk på tribunene og intensiteten i kampen var også mye høyere enn i de andre kampene, avslutter den tidligere Marseille-spilleren.