Norske eks-mestere sjanseløse på VM-finale

UTSLÅTT: Dobbeltsculleren med Kjetil Borch (til venstre) og Nils Jacob Hoff var langt unna å kopiere VM-innsatsen fra 2013. Her avbildet ved Årungen rostadion i forkant av VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

UTSLÅTT: Dobbeltsculleren med Kjetil Borch (til venstre) og Nils Jacob Hoff var langt unna å kopiere VM-innsatsen fra 2013. Her avbildet ved Årungen rostadion i forkant av VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Distansert av fire andre båter.

De tidligere verdensmesterne Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch havnet på etterskudd i semifinalen for dobbeltsculler tungvekt under VM i roing fredag.

Den norske båten lå omtrent likt med Australia i kampen om tredjeplassen ved 500 meter. Men de sakket sakte akterut da australierne begynte å kappe inn det lille forspranget til Kroatia og New Zealand fram mot passering ved 1000 meter, halve distansen til mål.

De norske gutta, som hadde nest best tid i kvartfinalene, er kjent for å levere sterke avslutninger. Men i fredagens første semifinaleheat, mistet vinnerne fra Chungju i Sør-Korea for to år siden isteden meter på meter til de beste.

Også Italia passerte Norge, og det ble etter hvert tydelig at Borch og Hoff hadde lite å stille opp med i rotteracet om posisjonene som ga startplasser i finalen.

Med sluttida 6.27.330 var nordmennene hele 15 sekunder bak båt to, tre og fire, og ytterligere to sekunder etter heatvinner Kroatia. Med det blir det kun B-finale for Hoff og Borch under VM i franske Aiguebelette.

Tyskland, Litauen og Frankrike gikk videre fra det andre semifinaleheatet Kvalifiseringstidene der var omtrent på samme nivå som de beste i Norges heat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.