Manchester United ble ydmyket hjemme for Liverpool søndag kveld. Bortefansen sang «sacked in the morning» i store deler av oppgjøret, som ble dominert av de hvitkledde gjestene fra Merseyside.

Liverpool ga seg ikke før det sto 0-5 på måltavla, etter blant annet tre mål fra Mohamed Salah.

- En av de mørkeste dagene i Manchester Uniteds historie, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

Spørsmålet nå er hva som skjer med Ole Gunnar Solskjær. Sitter nordmannen fortsatt trygt? Eller kan han få sparken i løpet av de neste dagene? Ekspertene Nettavisen har snakket med er delte i synet.

Les også: Selve resepten på en United-managers undergang

- To ting avgjør

Lars Tjærnås vet hva han snakker om når det kommer til trenerprestasjoner. Den nåværende fotballkommentatoren har tidligere vært trener for klubber som Stabæk, Vålerenga og Hønefoss, samt assistenttrener i Lillestrøm og Wimbledon.

61-åringen mener to ting kommer til å avgjøre Solskjærs skjebne.

- En manager får aldri sparken på grunn av dårlige resultater. En manager får sparken på grunn av dårlige resultater - og at ikke de som bestemmer har tro på at han har egenskapene til å snu det. Så det avgjørende for Solskjær nå er at han klarer å overbevise klubbledelsen og garderoben at han har det som skal til.

- Tror du han fortsetter? Hvor mye har han å gå på nå, etter stortapet?

- Det første er umulig å svare sikkert på, fordi det avhenger av akkurat den troen eierne har eller ikke har på at han snur det. Men det var selvsagt akkurat den kampen han ikke trengte, fordi tapet kom etter ting som peker tilbake på en manager - struktur og disiplin, slår Tjærnås fast.

- Sparker ikke basert på enkeltkamper

Eivind Holth er journalist i Uniteds norske supporterklubb. Han tror tålmodigheten til klubbledelsen er større enn hos mange supportere.

- Ed Woodward sparker ikke managere basert på enkeltkamper, og det tror jeg ikke han gjør denne gangen heller. Når det er sagt, er naturligvis signaleffekten voldsom når du taper med fem mål for erkerivalen alle trodde du skulle være på høyde med før sesongen. Spørsmålet er om Solskjær klarer å stabilisere resultatene raskt nok til at det ikke får sesongdefinerende konsekvenser i Premier League eller Champions League, sier Holth.

- Dersom de mister kontakten med topp fire eller ryker ut av gruppespillet, kan ledelsen bli tvunget til å handle. Men inntil videre tror jeg de sitter rolig i båten og håper at Solskjærs langtidsprosjekt skal bære frukter.

Les også: Bildene av Ferguson på tribunen vekker oppsikt: - Alvorlig for Solskjær

Han var på kampen mot Liverpool og forteller at det ikke var noen United-fans som sang om at Solskjær skulle få sparken.

- Det er stor misnøye med det som leveres selvfølgelig, men manager og spillere får støtte gjennom hele kampen.

- Er ikke like sikker nå

TV 2-ekspert Espen Ween mener det ikke ser særlig bra ut for Solskjær nå.

- Hva skal man si? De har sunket rimelig dypt, som han selv også sa. Det er vanskelig å være uenig i det. Det blir ikke mye tyngre enn å bli ydmyket hjemme mot Liverpool. Jeg var rimelig sikker frem til søndag at han skulle sitte minst ut sesongen, men jeg er ikke like sikker nå, sier Ween.

Han mener resultatet søndag rystet Solskjær mer enn det han hadde håpet på.

- Han har et godt forhold til eierne, men det forsvinner noen pund i kiosken og andre ting når fansen går i pausen. Han har nok ikke vært nærmere å bli diskutert om det må gjøres noe enn nå. Det har vært tunge stunder mot Newcastle og Burnley også, men dette var noe helt annet.

- Bør finne ny trener

- Jeg mener United bør finne en ny trener, men realistisk sett gir det lite mening å sparke Solskjær nå, med mindre situasjonen blir fullstendig uholdbar. Ed Woodward er på vei ut, og før United får på plass en ny daglig leder, tror jeg det blir vanskelig å ta en så stor avgjørelse. Det er heller ingen åpenbare alternativer ledige på markedet.

Det sier Thore Haugstad, som er fast Premier League-skribent hos NRK og har skrevet for store aviser som The Telegraph, ESPN, FourFourTwo og UEFA.

Han mener United i en ideell verden henter en sportsdirektør og en daglig leder som bygger en bedre struktur rundt treneren med hensyn til trenere, speidere og analytikere.

- Da kan de legge en langsiktig sportslig strategi for klubben. Jeg tror de henter de inn en topptrener til sommeren, når de beste kandidatene har anledning til å bytte beite.

- Må forenkle spillestilen

- Det som er veldig synd er at United har fått en veldig god tropp nå, med blant andre Ronaldo. Men de er allerede hektet av i sammendraget i Premier League-teten. Og da er ett av få gode år som Ronaldo har igjen, brukt opp, sier Øyvind Eide som skriver taktiske analyser for Manchester Uniteds norske supporterklubb, og følger laget tett.

Han mener Premier League-gull bare er å glemme nå. Champions League-plass for neste sesong (topp 4) blir det viktigste denne sesongen.

- Han selv må forenkle spillestilen til noen svært enkle prinsipper i forsvar og angrep. Og skape energi bak det. Vi ser er Liverpool-lag som gjennomfører med fart og presisjon begge veier. Det kan United også få til med tydelighet i roller og spillestil, sier han ivrig og fortsetter:

- Klubben bør vurdere hva som er veien videre. Solskjær har «stanget» i taket hver gang de skal ta nye steg. Slik som Europa League-finalen før sommeren, og ta steget til ligagull i år. Der må klubben ta stilling til om Solskjær er rett mann. Jeg tenker han bør stå i denne perioden noen uker frem. Og at situasjonen rundt Champions League-plass og ligatabellen rett før jul må avgjøre.