Norske fans: - Det er en skandale

Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB scanpix

Det ble en grisete kamp mot Ukraina.

08.12.12 22:00

NORGE-UKRAINA 18-17:

BEOGRAD (Nettavisen): Det ble et steintøft møte mellom Norge og Ukraina i håndball-EM lørdag kveld.

Norge slet lenge med å få has på ukrainerne og dro til slutt i land en knepen seier. Det ble også en grisete affære i Beograd Arena. Begge lag pådro seg en rekke utvisninger, og spesielt de norske jentene måtte tåle mye juling kampen igjennom. Totalt fikk Ukraina ni tominuttere.

- En skandale
Norge tok også tre utvisninger i løpet av de 60 minuttene. Linn Jørum Sulland og Heidi Løke var blant de som fikk gjennomgå av ukrainerne.

Da kampen var over, var Sulland glad den var nettopp det.

- Jeg er glad for at vi er 16 hele spillere etter dette. Det var grisete, sier hun til TV 2.

I en glissen hall var det også lett å få med seg hva de norske supporterne synes om dømmingen og de ukrainske jentene i denne kampen.

Mot slutten kom det flere tilrop fra den norske tribuneseksjonen.

- Det er en skandale, ropte nordmennene som dominerte på tribunen.

Også den norske treneren, Thorir Hergeirsson, lot seg hisse opp i løpet av kampen. Den ellers så sindige islendingen pådro seg blant annet et gult kort for kjefting på pipeblåserne.

- Fikk markert seg
Landslagssjefen ønsket imidlertid ikke å klage ytterligere på kamplederne. Han forklarer det gule kortet med at han sa ifra om at de ukrainske jentene fikk holde på svært lenge, før de ble avblåst for passivt spill.

- Jeg må innrømme at avblåsningene for passivt spill satt langt inne. Veldig langt inne. Det var det jeg protesterte imot. Ukraina fikk holde på veldig lenge inne der, sier han til Nettavisen.

- Men så fikk dommerne markert seg overfor meg, og det var det hele, sier islendingen videre.

Landslagssjefen hadde likevel mer fokus på egne jenter, enn dommerne i løpet av kampen.

- Vi gjør ikke en god nok kamp til at vi skal kunne kritisere andres prestasjoner. Jeg fikk ikke med meg så mye av det stygge spillet, sier han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Tror det løsner
Hergeirsson kunne som vanlig også trekke fram noe positivt etter denne kampen, selv om det i bunn og grunn ikke var så mye å glede seg over.

Islendingen ser likevel positivt på framtiden.

- Jeg har tro på at det løsner. Vi er rimelig solide bakover og slipper inn lite mål. Jeg ser ingen løsning på problemene akkurat nå, men føler det er en basis der. I dag får flere muligheten til å bli litt varme i trøyen, sier han.

- Tar ikke lett på det
Maja Jakobsen, Ida Bjørndalen, Linne Gossé og Silje Solberg var blant dem som fikk sjansen.

- Maja kommer inn å gjør en strålende kamp. Linn (Sulland) skyter bra. Det er viktig for oss. Ida Bjørndalen kommer også inn, og kjenner nok nå at hun er litt på vei inn i dette, sier treneren.

Norge var allerede før møtet med ukrainerne klare for neste runde, men Hergeirsson avviser at spillerne tok lett på kampen av den grunn.

- Nei, det er ingen her som tar lett på det. Alle spiller for å vinne for Norge, sier han.

Mellomrunden starter allerede mandag. Serbia og Tsjekkia fra Norges gruppe er også videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.