Det var tidligere denne måneden at det ble nedlagt forbud mot all organisert idrettsaktivitet som følge av utbruddet av koronaviruset i Norge.

Det har ført til at en rekke klubber over hele landet har stengt deres fotballbaner.

Likevel er det mange som har valgt å benytte seg av de stengte fotballanleggene rundt omkring i landet.

Les også: Premier League-klubbene trues med gigantregning

I en pressmelding skriver NFF mandag at de opplever at de fleste forholder seg til helsemyndighetenes råd, men at det likevel er uorganiserte grupper som bryter smittevernlovgivningen.

NFF mener at klubbene ikke kan ta ansvar for denne egenaktiviteten. Samtidig ber de nå om at Helsedirektoratet forklarer i større grad reglene som flere klubber opplever som uklare.

Les også: Dette har du rett på hvis fotballturen din går i korona-vasken (+)

Fotballpresident Terje Svendsen sier at de registrerer at forbundet av organisert idrettsaktivitet tolkes ulikt.

- NFF har derfor bedt Helsedirektoratet om å presisere denne bestemmelsen, for eksempel med hensyn til egentrening på fotballbaner. Inntil dette er presisert oppfordrer NFF at alle fotballbaner stenges i Norge, sier Svendsen.

Les også: Mourinhos oppførsel vekker oppsikt: - Jeg er sjokkert (+)

I helgen ble det i Oslo observert flere som benyttet seg av fotballbaner rundt omkring i hovedstaden.

Det til tross for at norske helsemyndigheter oppfordrer til at man bør begrense antall personer man har kontakt med og at man bør holde avstand til andre.

Kampanje Nettavisen Pluss: Få 6 mnd for 249 kr

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.