RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske nettspillere – best i Europa

Foto: Reuters
Sist oppdatert:
Norske nettspillere håver inn med premiepenger.

Nå er det dokumentert, norske nettspillere er best og mestvinnende i Europa. Av spillselskapet Unibets 20 største enkeltutbetalinger i 2010 gikk åtte til nordmenn.

Og den norske gevinstfangsten stopper ikke der. Den største enkeltgevinsten i Unibets nettcasino i 2010 ble vunnet av en nordmann fra Os. 36-åringen prikket inn jackpoten på automatspillet Arabian Nights og kunne innkassere mer en 12,4 millioner kroner.

Det er ikke bare vestlandsmannen som spilte seg inn på topp ti listen til Unibet. En 24-åring fra Tønsberg kapret sjetteplassen med 813 000 innkasserte kroner, mens en 55-åring fra Tromsø kunne smile hele veien til banken da han inntok niendeplassen etter en gevinst på rundt 600 000 kroner.

- Norske nettspilleres fantastiske gevinstår i 2010 har vakt så stor oppmerksomhet i Unibet-systemet, at vi nå har bestemt oss for å analysere spillerne enda grundigere, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet.

-Vi tror det skyldes en kombinasjon av flaks og dyktighet. Våre analyser av spillmønstre viser at norske spillere har en spesielt god teft for hvilke spill de skal spille på de mest gunstige tidspunktene – det vil si når sjansene for store gevinster er størst.

Det var også en mann fra Vestlandet, nærmere bestemt Stord, som innkasserte den største enkeltgevinsten innenfor sportsoddsen. 44-åringen fikk inn en femling på spill i den franske toppligaen. Med en innsats på rundt 500 kroner med odds på 550,434 ble totalgevinsten rundt 275 000.

-I forhold til mange andre europeiske land i vår internasjonale spillfamilie, har ikke Norge noen særlig større andel spillere, sett i forhold til folketallet. De spiller heller ikke for høyere summer enn sine nordiske og europeiske konkurrenter.

PS: De norske nettspillerne har tydeligvis ikke tenkt til å la premiepengene gå til spille i år heller. Nordmenn har startet 2011 med den samme dominansen som i 2010 - åtte av de ti største enkeltutbetalingene har gått til nordmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere