*Nettavisen* Sport.

Norske Nina (23) sjokkerte verdenseliten

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Endte bare 33 hundredeler bak en pallplass i Zagreb.

04.01.13 21:28

Nina Løseth (23) leverte nest beste tid i finaleomgangen og tok sin beste plassering i verdenscupen med 4.-plass i slalåmrennet i Zagreb fredag.

Det imponerende løpet åpnet for etterlengtet jubel i den norske kvinnealpinleiren.

- Nina og hele laget har slitt noe så sinnssykt de siste årene. I dag var det virkelig et kanonløp hun gjorde. Det var så bra at det kom noen tårer, sa verdenscupsjef for alpinjentene, Jørgen Nordlund, til NTB.

Han så den norske jenta kjøre forrykende i annen omgang, og en rekke konkurrenter fulgte uten å kunne tukte Løseth. Først da canadiske Erin Mielzynski (5.-plass første omgang) satte utfor, ble Spjelkavik-alpinisten vippet ned fra lederplassen.

- Jeg skjønte ingenting av hva jeg hadde gjort da jeg sto der. Jeg syntes alle kjørte så bra. Jeg gleder meg til å se løpet mitt på nytt, sa en entusiastisk Nina Løseth til NTB etter løpet.

Kanonomgang
Til slutt var det tre alpinister som klarte å overliste sunnmøringen og hindre henne i å ta turen opp på seierspallen. 33 hundredeler skilte opp til tredjeplassen.

Den amerikanske 17-åringen Mikaela Shiffrin vant rennet suverent. Hun var raskest i finaleomgangen og var 1,19 sekunder foran svenske Frida Hansdotter i mål. Mielzynski ble nummer tre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix

Før annen omgang var Løseth 2,02 bak Shiffrin, men i finaleomgangen tapte norske 23-åringen kun sju hundredeler til amerikaneren ned slalåmbakken i den kroatiske hovedstaden.

- Jeg var veldig lite nervøs og har følt meg bra på trening. Det gikk også bra i Semmering sist før jeg kjørte ut der, og det var godt å få bekreftet at det faktisk går fort, sa Løseth.

God i Zagreb
Tidligere denne sesongen har hun plukket noen verdenscuppoeng i slalåm i Levi og Åre, men fredagens var hennes første topp 30-plassering utenfor Norden. Løseths beste verdenscupplassering fra før var en 5.-plass i nettopp Zagreb i februar 2008.

- Jeg har min beste og min verste opplevelse herfra. I 2010 gjorde jeg det skikkelig dårlig her og har aldri vært så lei meg som da. 5.-plassen var mitt beste minne, og det var den jeg prøvde å huske i dag, sa 23-åringen.

Hun er klar for ny konkurranse i europacupen førstkommende mandag. 15. januar kjører hun igjen verdenscup i Østerrike. Etter 4.-plassen tror Nordlund på flere topplasseringer for Løseth.

- Hun har kjørt bra hele sesongen egentlig, men har jo dårlig startnummer. Så vi er avhengige av gode forhold og litt flaks med vær og vind. Om hun etter hvert kan begynne på topp-25 eller -30, blir det litt lettere, sa verdenscupsjefen og la til:

- Nå er jeg veldig stolt og glad. Dette er stort for Nina og familien, og dette har hun fortjent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.