Gå til sidens hovedinnhold

Norske old boys i 2016

Et EM-sluttspill i Norge vil motivere dagens landslagsstjerner til å fortsette.

BISLETT (Nettavisen): Norges største landslagsprofiler er i dag i sin beste alder, i slutten av 20-årene som de er. Men på dagen som Norge overleverer sin statsstøttesøknad til det største idrettsarrangementet Norge noen gang vil ha arrangert, EM 2016, er ikke alderen til våre utenlandsprofiler fullt så oppløftende når arrangementet vil dras i gang.

John Carew. Nesten 37 år. Morten Gamst Pedersen, nesten 35. John Arrne Riise, nesten 36. Brede Hangeland, nesten 35. Et fotball-EM i Norge (og Sverige) sommeren 2016 vil bety at Norge kan mønstre et lag fullt av old boys-spillere – hvis de selv vil?

Les også: EM gir milliarddryss

En kjapp prat med Norges fire største profiler viser at et eventuelt, norsk-svensk fotball-EM ikke er det som er øverst på prioriteringslisten akkurat nå – men ingen vil utelukke sin egen deltakelse.

* KAPTEIN BREDE HANGELAND fyller 35 år i juni 2016, og er usikker på om kroppen vil holde så lenge.

- Akkurat nå føles det nok ikke helt slik, men samtidig hadde det vært veldig gøy å være med. Spesielt siden en av vertsbyene er Stavanger. De har avholdt store arrangementer tidligere, og vist at de kan takle det, og jeg tror det vil bli en fantastisk opplevelse.

- Det mest spennende med et slikt arrangement er at man kan få en skikkelig oppsving for fotballen, og det hadde ikke skadet.

* ASTON VILLAS JOHN CAREW vil være nesten 37 år da EM 2016 dras i gang, og har ingen problemer med å innrømme at det virker veldig langt frem akkurat nå.

- Samtidig arrangeres EM der hvor jeg er oppvokst, så det hadde selvsagt vært morsomt å være med. Er jeg 35 og kroppen fortsatt holder, så kan det fort hende jeg tar et par år til, sier Carew til Nettavisen.

- Samtidig er jeg en person som liker å leve i nuet, så dette er ikke noe jeg tenker noe på nå.

Les også: Sollied: - Drillo bør fortsette

* MORTEN GAMST PEDERSEN har ennå ikke deltatt i noen store mesterskap med Norge, og vil være den yngste av de fire store, født i september 1981 som han er.

- Jeg er vel 25 år når EM dras i gang? I alle fall ble jeg spurt om legitimasjon sist gang jeg var og kjøpte vin til min mor, sier Blackburn-proffen og gliser bredt.

- Men i 2016, da er jeg med. Jeg håper jeg kan spille til jeg er 36 år gammel, og er jo bare 34 da. Det er bare å kopiere Runar Berg, fortsetter han. Et EM på hjemmebane vil selvfølgelig også være en voldsom gulrot mot slutten av karrieren, legger han til.

* JOHN ARNE RIISE er også klokkeklar på at dette mesterskapet er skreddersydd for ham.

- Jeg blir med. Det er målet mitt. Jeg ser for meg at det blir mitt siste mesterskap, og blir det i Norge vil jeg gjøre alt for å være med.

Riise er 35 år sommeren 2016.

- Men jeg har aldri vært ordentlig skadet. Jeg tar godt vare på kroppen min. det bør derfor kunne være mulig, sier han.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå