Gå til sidens hovedinnhold

Norske spillere skremt av dødsfall

Vidar Riseth og resten av spillerne på det norske landslaget er skremt etter at Benficas ungarske spiss Miklos Feher døde på fotballbanen.

Norges medisinske apperat har alltid med seg hjertestarter på sidelinjen, både på trening og under kamp. En hjertestarter koster rundt 30 000 kroner.

- Etter at Ståle Solbakken kollapset, har jeg alltid vært nervøs med tanke på hjertesvikt. Det er klart jeg følger med, og har fått med meg tilfellene som har skjedd de siste årene, sier en lettere skremt Vidar Riseth til TV 2-sporten.

- Jeg husker blant annet at det første jeg spurte om da jeg kom til Celtic i sin tid, var om de hadde en slik hjertestarter, fortsetter Riseth.

- Få sjanser

Landslagslege Thor Einar Andersen opplyser om at det er svært små sjanser for at en fotballspiller kollapser på fotballbanen på grunn av hjertesvikt.

- Det er jo snakk om en promille av en sjanse. Men vi følger med, og jeg vet at det blant annet i Italia er gjort undersøkelser på unge fotballspillere og hjerteproblemer, sier Thor Einar Andersen til TV 2-sporten.

Ardian Gashi er i likhet med landslagskollega Vidar Riseth skremt over Miklos Feher dødsfall under en fotballkamp søndag kveld.

Redd Gashi

- Jeg lurer jo av og til på om det kan skje meg selv, og har fått med meg at slikt skjer av og til, forteller en opprørt Gashi til TV 2-sporten.

I likhet med Vidar Riseth mener han en hjertestarter bør være obligatorisk på sidelinjen.

- Det koster 30 000 kroner, men det er en billig invistering når vi snakker om liv, slår Vidar Riseth fast.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen