Gå til sidens hovedinnhold

Norske stjerner til start i Ostrava

Jakob Ingebrigtsen slår følge med Karsten Warholm og konkurrerer i kontinentaltourstevnet i Ostrava tirsdag. Stevnet ser du LIVE hos Nettavisen Direktesport.

Den yngste av løperbrødrene Ingebrigtsen delta på 1500 meter i det tsjekkiske stevnet. Der løper han mot blant andre Marcin Lewandowski fra Polen.

Nettavisen Direktesport viser stevnet direkte tirsdag fra klokka 18.25.

For å få tilgang til sendingen trenger du et abonnement med Nettavisen Pluss. Få tilgang her.

SE LIVE fra 18.25: Warholm og Ingebrigtsen i Golden Spike Ostrava

Warholm jakter verdensrekord

Karsten Warholm er på verdensrekordjakt, og stiller også til start i stevnet. Warholm skal etter planen løpe klokka 18.40, mens Ingebrigtsen stiller til start på 1500 meter klokka 20.25.

Warholm skal løpe sin spesialdistanse 400 meter hekk i Ostrava. Der kan han utfordre Kevin Youngs verdensrekord på 46,78 fra 1992.

Tettpakket program

Jakob Ingebrigtsen vant nylig 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Brussel på tiden 3.30,70. I august satte han europarekord på distansen med 3.28,68.

Tirsdag får den norske løperen på nytt muligheten til et superløp i Ostrava.

Videre venter trolig deltakelse under Diamond League-stevnet i Roma, før NM i Bergen neste helg.

Toppidrettssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund sa nylig til NTB at Vladimir Vukicevic, Amalie Iuel, Hedda Hynne, Karsten Warholm samt Jakob og Filip Ingebrigtsen er aktuelle for å delta i den italienske hovedstaden.

Deltakelse i Roma utløser samtidig karantene ved hjemkomst til Norge. Det betyr i praksis at Ingebrigtsen-brødrene og de øvrige norske profilene må virustestes umiddelbart etter at de er tilbake på norsk jord. Forutsatt at testen er negativ, kan de konkurrere i NM, men må holde seg i fritidskarantene i påvente av en ny test fem dager etterpå.

Jakob Ingebrigtsen er står på listen over aktuelle deltakere både på 800 meter, 1500 meter, 5000 meter, 10 000 meter og 3000 meter hinder. 19-åringen vil åpenbart ikke bli å se på alle.

(©NTB/Nettavisen)

Kommentarer til denne saken