HOMENKOLLEN/OSLO (NETTAVISEN): Norske Margrethe Bergane og debutanten Nora Sannes fikk vist frem sitt store potensiale på femmila i Holmenkollen. Men til slutt ble det for tøft da Ragnhild Haga spurtslo Jessicca Diggins og Astrid Øyre Slind.

Les også: Tynneste startfeltet i historien: – Det er pinlig

Hylles av Johaug

Bergane viste seg frem allerede på de første kilometerne av rennet. Hun holdt så høy fart at hun fikk en luke i tet. 21-åringen har tidligere vunnet gull i junior-VM, men står uten meritter på seniornivå.

– Jeg hyller Margrethe, at hun prøver å stikke fra start her. Jeg hadde gjort det samme, sa NRK-ekspert Therese Johaug.

– Hun kan være den store, store løperen for fremtiden på femmil, sa ekspert Torgeir Bjørn i kommentatorboksen.

Den norske jenta ble hentet inn av amerikaneren Jessica Diggins, som nylig vant VM-gull i Planica på ti kilometer fristil. Hun var regnet som den store favoritten før rennet startet.

Les også: Måtte lyve da han møtte NRK: –⁠ Jeg kunne ikke si det

Weng skuffet

En jente som ikke imponerte like mye på femmila var Heidi Weng. 31-åringen falt av hovedfeltet allerede på den andre av seks runder.

– Jeg er svært overrasket over at Heidi slipper såpass tidlig i rennet, sa Therese Johaug om den situasjonen.

Også verdenscupleder Tiril Udnes Weng måtte slippe da det begynte å dra seg til på slutten av rennet, men da feltet begynte med lureløp fikk hun karret seg tilbake i tetsjiktet.

Det var Bergane som styrte tempo i front det meste av rennet, men ut av ingenting smalt det fra verdenscupdebutant Nora Sannes, som kom med et rykk. Da klarte ikke Tiril Udnes Weng å holde følge.

Ragnhild Haga vant femmila i en nervepirrende avlsutning, foran Diggins og Slind. Østerrikeren Stadlober ble nummer fire, Sannes ble nummer fem, mens Bergane havnet på en sjetteplass.

Les også: Kom med kontant svar. Nå vil Johaug ha endring