RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske storløpsseire i USA

Sist oppdatert:
Det ble norske trenerseire i begge finalene i Breeders Crown på Meadowlands lørdag kveld.

Natt til søndag norsk tid ble det kjørt finaler i Breeders Crown for 2- og 3-åringer på Meadowlands. For 3-åringene ble det seire til norsktrente hester i begge klassene.
I løpet for hingster og vallaker ble det seier til Arch Madness, som trenes av Trond Smedshammer. Favoritten Donato Hanover og Ron Pierce overtok teten etter 600 meter, mens Arch Madness innledet som fjerde. Mot den siste svingen la kusk Brian Sears sistnevnte ut i dødens, og inn på oppløpet gikk de i nærkamp med favoritten. På oppløpet koblet han sikkert grepet på denne, og holdt sikkert unna for godt avsluttende Flirtin Man og John Campbell. Marginen i mål var hode og hals, og vinnertiden ble 1.10.1. Donato Hanover holdt til en klar tredjeplass, og var en drøy lengde bak vinneren i mål.
Trond Smedshammer hadde også Standpoint til start (som forøvrig er kjøpt til Norge, og trolig kommer hit neste sesong). Her satt han i sulkyen selv, og det endte med en femteplass på 1.11.0. Norskeide Please Poppy forble i baktroppen hele veien. Førstepremien i løpet var 305.000 dollar.

Storskrell i hoppeavdelingen
I avdelingen for de 3-årige hoppene ble det en skikkelig skrellseier til Southwind Serena. Hoppa som trenes av kanadiskstasjonerte Per Henriksen vant til 50,4 i vinnerodds. Hun stakk til tet i første sving, men etter 500 meter valgte kusk Yannick Gingras å slippe til favoritten Pampered Princess. Inn på oppløpet trodde de fleste at det skulle bli favorittseier, men et godt stykke inne på oppløpet la Gingras Southwind Serena i angrep, og ekvipasjen avgjorde sikkert med en halv lengde. Vinnertiden ble 1.11.7, og i dette løpet var førstepremien 250.000 dollar.
I dette løpet hadde Trond Smedshammer Falls for You til start. Hoppa ble kusket av Brian Sears, og etter en godkjent avslutning ble det en knepen tredjeplass.

Snøhvit imponerte igjen
I finalen for de 2-årige hoppene styrte John Campbell Snow White til tet ut av første sving. Inn på oppløpet forlot de feltet, og seieren ble totalt overlegen på 1.11.6.
Deweycheatumnhowe tok seg av oppgjøret for de 2-årige hingstene og vallakene. Etter tet i første sving kunne trener og kusk Raymont Schnittker kontrollere alt, og seieren ble enkel på 1.13.0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere