*Nettavisen* Sport.

Norske talenter på Quick Step-samling

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Markus og Daniel Hoelgaard er på besøk hos Tom Boonens lag.

29.05.12 12:03

Helgas norgescupritt i Eidsvoll foregikk uten Markus (17) og Daniel (18) Hoelgaard.

Brødreparet benyttet i stede pinsen til å dra på talentsamling hos storlaget Omega Pharma Quick Step. Mandag ventet en rolig 2,5 timers sykkeltur på talentene, mens Daniel var nødt til å bruke deler av tirsdagen på å avlevere norskeksamen (!) i Brussel.

Interessen for de to oppsto da Daniel vant to kermesseritt i april, og lillebroren i tillegg gjorde det godt i juniorklassen. Fra søndag til onsdag har Quick Step-laget sin årlige talentsamling med U23- og juniorryttere fra blant annet Nederland, Danmark, Italia, Algerie, Australia og Norge.

Smigret av interessen
Og der dukket det altså opp to unge ryttere fra Sandnes SK:

- For oss er det bare positivt og kjekt at rytterne våre blir lagt merke til. Det er selvsagt tidlig å si hvordan dette utfolder seg, men jeg vil tro at Daniel er tettest på en kontrakt. Han vant jo ritt to påfølgende dager der nede i april, mens Markus fremdeles er junior og kjørte godt i ungdomsløp der nede, forteller sportslig leder Thor Inge Bollestad i Sandnes SK.

Hoelgaard-brødrene har sin bakgrunn fra langrennsmiljøet i Gjesdal IL. Der var de aktive fram til 14-15-årsalderen.

- Deretter begynte til å trene sykkel om sommeren, men etter et par år med det, ble det kun sykling.

- Jeg mener likevel at skimiljøet i Gjesdal var vanvittig viktig i forhold til utviklingen som idrettsutøvere. Det er mange i området vårt som kombinerer ski om vinteren og sykkel om sommeren, forteller pappa Øyvind Hoelgaard til procycling.no.

Sterke resultater
Det er imidlertid resultatene på sykkelsetet som er mest imponerende.

Daniel ble norsk mester som førsteårsjunior, og ble nummer to året etter. I U23-VM i København i 2011 var han best på et knallsterkt norsk lag (Sondre Holst Enger, Tormod Hausken Jacobsen og Kristoffer Skjerping) med sin 7.-plass.

Les også: Nordmenn skal trene med Boonens lag

- Han er en skikkelig vinnertype i spurten. Om han sitter der framme i 10-15 posisjon foran avslutningen, kommer han alltid til å ha et mål om en topp 3-plassering, sier Bollestad om 18-åringen.

Kjøresterk lillebror
Broren Markus er en litt annen type. Han har ikke sin styrke i spurten, men er derimot en meget sterk temporytter. Han imponerte stort da han ble nummer fem i juniorens Paris-Roubaix i inneværende sesong.

- Markus er veldig kjøresterk. Han kan gå fra feltet og kjøre seg alene opp til et brudd. Det har han vist flere ganger allerede, både i lokale ritt og i rankingritt og norgescupen.

Slike egenskaper har altså fått et storlag som Omega Pharma Quick Step til å sperre opp øynene.

Lillebror vil i første omgang være aktuell for en overgang til U23-laget, mens Daniel kan bli hentet med tanke på elitelaget. Fra før av har laget stjerner som Tom Boonen, Tony Martin og brødrene Martin og Peter Velits på laget. Quick Step har for øvrig hatt en fantastisk sesong så langt, som blant annet inneholder Boonen-seier i både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Tidligere har også Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) vært med på en tilsvarende samling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag