*Nettavisen* Sport.

Norske toppklubber snuser på Gislason

Midtbanekjempen Stefan Gislason har takket nei til å forlenge kontrakten med Lyn.

09.03.07 16:07

LYN – VÅLERENGA 1-3:

KADETTANGEN (Nettavisen): Den islandske landslagsspilleren Stefan Gislason har vært en av bærebjelkene i Lyn de siste sesongene.

27-åringens kontrakt går ut etter 2007-sesongen, og klubben er svært interessert i å forlenge kontrakten med midtbanegeneralen. Men Gislason er trolig tapt for Oslo-klubben.

- Jeg har fått et tilbud som jeg takket nei til. De ba med meg komme med et mottilbud, men jeg ga beskjed om at jeg ikke ønsker å forhandle om en kontraktsforlengelse før eventuelt etter sesongen, sier Gislason til Nettavisen.

Ettertraktet
Etter fjorårets sesong tok flere norske klubber kontakt med Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann for å forhøre seg om Gislasons kontraktssituasjon.

- Det har vært litt interesse. Både norske og utenlandske klubber har kommet med forespørsler, sier Gislason.

Da Nettavisen snakket med Gislason om situasjonen i Lyn i høst, fortalte han at han ønsket seg til Europa og at det var uaktuelt å spille for andre klubber enn Lyn i Tippeligaen.

Les: Gislason vil ut i Europa

Gislason er ikke like kategorisk nå, og forteller at det er toppklubber i Norge som har vist interesse for ham.

- Men jeg ønsker ikke å fortelle hvem det dreier seg om, sier Gislason til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer, er Lillestrøm en av klubbene som har forhørt seg om 27-åringen.

- Positiv dialog
Torgeir Bjarmann har ikke gitt opp håpet om at Gislason skal forlenge kontrakten med Lyn.

- Vi har en positiv dialog med Gislason om veien videre. Han har lyst til prestere bra og se hva det kan føre til. Det er ikke ugunstig for oss at vi har spillere med ambisjoner og som ønsker å vise seg frem fra sin beste side, sier Bjarmann til Nettavisen.

Gislason har to ganger tidligere forsøkt seg utenfor Island og Norge. Først som 16-åring i Arsenal, deretter i østerrikske Grazer AK etter et opphold i Strømsgodset.

PS: Stefan Gislason spilte en brukbar kamp da Lyn tapte 1-3 for Vålerenga i en treningskamp fredag formiddag.

Les mer om kampen her: Vil beholde Førsund og Horn

Startoppstillinger:
Lyn: Johan Dahlin – Rasmus Daugaard, Christian Brink, Indridi Sigurdsson, Lars Kristian Eriksen – Ezekiel Bala, Thomas Sokolowski, Stefan Gislason, Bjarne Kortgaard Ingebretsen – Kim Holmen, Magnus Powell.

Vålerenga: Arni Gautur Arason – Freddy dos Santos, Jørgen Horn, André Muri, Allan Jepsen – Morten Berre, Steinar Strømnes, Christian Grindheim, Sebastian Mila – Jan Derek Sørensen, Rune Lange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.