Northug + kyssesyke = sant?

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Ikke et regnestykke vi ønsker å se i det verdenscupen er i ferd med å starte.

20.11.10 11:01

Petter Northug er ikke med de norske skiløperne til Gällivare for å delta i verdenscupåpningen. Årsaken er som kjent at han har vært syk og sliter med å finne tilbake til toppformen. Landslagstrener Morten Aa Djupvik sa til Nettavisen fredag at Northug per definisjon er frisk, men at han føler seg tung i beina.

Les saken: Frisk Northug blir hjemme

- Merkelig at han er så ute av det
Nå spekuleres det imidlertid i om skikongen er så frisk som apparatet rundt skal ha det til. Sportsansvarlig for herrelandslaget, Vidar Løfshus, innrømmer overfor Dagbladet at det heftes bekymring til at det Northug har vært ute av det så lenge.

- Det er litt merkelig at han er såpass ute av det. Petters manglende form er nok en like stor gåte for oss som det er for folk flest. Også for Petter er dette en uvant situasjon. Han har jo vært stinn av trening og ute av stand til å prestere tidligere også, men da har det gått over etter noen fridager.

Testes for kyssesyke
Og nå skal Northug gjennomgå grundige medisinske tester. Den frittalende trønderen skal blant annet sjekkes for TWAR og kyssesyke.

- Det blir tatt noen organprøver. Vi forsikrer oss om at alle verdier for nyrer, lever, blodprosent, stoffskifte og slike ting er som de skal være. I tillegg tester vi for kjente sykdommer som kan føre til en tilstand som den Petter er i nå, sier Hans Petter Stokke, lege for skilandslaget.

Stokke er likevel ikke bekymret og forsikrer om at Northug har blitt nøye fulgt og testet den siste tiden og hele tiden vist normale verdier.

- Han var blant annet gjennom en utvidet test før de dro på høydeopphold i Val Senales i oktober. De testene var helt fine. Dette er snakk om en sikkerhetssjekk. Det er også viktig å utelukke sykdom, sier Stokke.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag