*Nettavisen* Sport.

Northug: - Det var full stopp

Foto: Ap

Hellner tok igjen nordmannen i monsterbakken.

08.01.12 16:50

Dario Cologna hadde ingen problemer med å holde Petter Northug bak seg opp den avsluttende monsterbakken i Tour de Ski.

Med nesten et og et halvt minutt ned til Northug fra start kunne sveitseren gå kontrollert og gikk inn til sin tredje sammenlagtseier i touren.

- Jeg er fornøyd med alle sammenlagtseierne mine. Tour de Ski er et godt renn for meg, sier Cologna i et intervju med det internasjonale skiforbundet etter målgang.

- Hele touren har vært fantastisk og spesielt de to siste etappene har vært fine, forteller han.

- Det var full stopp
- Jeg prøvde å være offensiv, men da vi kom inn i det bratte henget var det var full stopp. Jeg håpet at det ikke skulle komme flere løpere enn Marcus bakfra, forteller Northug til NRK.

- Jeg følte det gikk bra bort til bakken, men mitt i henget sa det egentlig stopp og da måtte jeg ta et ekstra magadrag for å komme meg opp. Marcus hadde mye mer trøkk i beina i dag, sier han.

Selv om trønderen ble parkert av svensken svartmaler han ikke resultatet.

- Jeg hadde jo ikke tredjeplass fra før, så nå mangler jeg bare førsteplassen, smiler Northug.

På spørsmål om hvorfor Norge fremdeles ikke har fått en norsk sammenlagtseier i Tour de Ski svarer han følgende:

- Vi er for dårlig rett og slett. Du ser i bakken at vi kanskje må ha enda mer spesialtrening på touren, avslutter Northug.

Gikk for seier
Petter Northug hadde bestemt seg for å gi alt fra start for å prøve å ta igjen Cologna.

- Det er ingen som husker andreplasser, uttalte trønderen før etappen.

Dessverre for nordmannen klarte han ikke å hente nok sekunder på vei bort til selve motbakken og da sveitseren begynte å øke avstanden tilbake til Northug oppover i fjellsiden forsvant det lille håpet til trønderen.

Hentet av Hellner
Svenske Marcus Hellner startet 44 sekunder bak Northug, men med god fart opp Alpe Cermis hentet han Northug.

Northug hang på i et par minutter, men måtte se svensken seile ifra oppover i alpinbakken. gikk forbi, og parkerte nordmannen i et av de bratteste hengene.

I mål var Hellner 1:02,3 bak sveitseren, mens Northug passerte målstreken 1:44,6 bak vinneren og segnet om inne ved reklameskiltene i målområdet.

Bakgrunn:
Dario Cologna har vunnet Tour de Ski to ganger og også dette året ser det ut til at sveitseren vil gå til topps i etapperittet.

Petter Northug ligger hele ett minutt og 22 minutter bak Cologna før søndagens avsluttende etappe opp monsterbakken i Val di Fiemme.

Dermed blir det trolig en kamp mellom nordmannen og svenske Marcus Hellner om andreplassen. Hellner følger 44 sekunder bak Northug.

Northug har hele tre ganger tidligere blitt nummer to i etapperittet og var svært lysten på en seier denne gangen.

Slik det hele har utviklet seg skal det imidlertid mye til for at trønderen skal få den etterlengtede seieren. Da må Cologna sprekke opp bakken.

Men akkurat det har Petter liten tro på. Nordmannen har tidligere uttalt at han tror det er «game over» med tanke på tourseieren.

Nettavisen følger etappen LIVE fra 14.30:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.