Northug: - Hadde så jævlig kontroll

Petter Northug klarer ikke å lure seg selv. Han vet at han snublet fra et sikkert VM-gull.

24.02.07 15:06

SAPPORO (Nettavisen): Petter Northug gikk rundt og gliste i 29,7 kilometer. Alt 21-åringen foretok seg i VM-løypa vitnet om en mann med stålkontroll.

Så – da han giret om – på vei inn mot stadion, skjedde det fatale. Northug satte staven mellom skiene og gikk på snørra.

- Da skjønte jeg at det var gjort, sier han etterpå. En god del minutter etterpå. For de første minuttene etter at Northug gled inn til en femteplass, sa han stort sett ingen ting.

- Kostet ikke en kalori
Lenge lå han på bakken og lot tårene strømme som en liten guttunge.

Og det er selvfølgelig til å forstå. Tårene var nok ikke langt unna fredag kveld heller, da Tor Arne Hetland falt og ødela lagsprinten for Northug. Da uflaks nok en gang ødela gullmuligheten, ble det rett og slett for mye.

- Jeg gikk det mest perfekte løpet i min karriere. Jeg gikk bare og koste meg, det kostet ikke en kalori. Jeg kunne ha hengt på feltet i tre mil uten staver. Jeg hadde så jævlig kontroll, fastslår han.

Fallet beskriver han som et uhell.

Den største nedturen
- Det er sånt som skjer, konstaterer Northug – som ikke nøler med å bekrefte at det var hans aller største nedtur som skiløper, uten at det nødvendigvis betyr så mye. For nedturer er noe Northug har hatt lite av.

Sportssjef Åge Skinstad er imidlertid ikke i tvil om at Northug kommer tilbake allerede i tirsdagens 15-kilometer.

- I dag er han selvfølgelig veldig lei seg, og det skal han få lov til å være. Men samtidig viser jo dette at gutten er i knallform. Nå skal vi prøve å snu den negative energien til noe positivt, og det er jeg sikker på at vi skal klare, sier Skinstad.

Taper millioner
At Petter Northug også har tapt minst én million kroner i bonuser på egne og andres uflaks de to siste dagene, var nok en fjern tanke da nordtrønderen snakket med mediene etter lørdagens nedtur.

I stedet for salt i grøten, blir det salt i såret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag