RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug: - Jeg har aldri før vært så sliten

Foto: Terje Bendiksby (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:
Dramatisk da Petter Northug knep sammenlagtseieren og den gule ledertrøyen.

Petter Northug gikk inn til sin 14. verdenscupseier da han vant den finske minitouren søndag. Trønderen startet med en god luke ned til konkurrentene på jaktstarten, men like før mål ble han tatt igjen og måtte spurte om seieren.

Northug var best på oppløpet og passerte målstreken først, før han helt utmattet la seg ned i målområdet.

– Min tøffeste seier. Jeg har aldri før vært så sliten etter et løp. Det var brutalt, forteller Northug, ifølge NTB, etter å ha ligget som et slakt i målområdet i flere minutter.

Fullstendig utslitt hadde trønderen greid kunststykket å holde rivalene unna.

– Det var hardt å bli jaget av en slik gruppe som kom bak. Nesten som et sykkelritt, konstaterte Northug, som fikk det ekstra tungt med å «brøyte» spor i front.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alene i front
I ensom majestet kunne Petter Northug forsere de 15 kilometerne under søndagens jaktstart som avsluttet minitouren i finske Kuusamo.

I hvert fall frem til det gjensto én kilometer.

Trønderen startet 40 sekunder foran Alexey Poltoranin fra Kasakhstan og 53 sekunder foran russiske Alexander Legkov.

Bak Northug samlet det seg raskt en større gruppe, med blant annet Pål Golberg, Sjur Røthe, Chris André Jespersen og Martin Johnsrud Sundby.

Les også:Bjørgen vant minitouren overlegent.

Northug tapte mye
Petter Northug gikk kontrollert i motbakkene og trykket til i de lettere partiene, og stabiliserte avstanden ned til forfølgergruppen på snaue 50 sekunder til deg gjensto seks kilometer.

Da satte russerne opp farten foran i feltet og da gruppen passerte 11,4 kilometer var avstanden kuttet ned til 25 sekunder.

Alexey Poltoranin fortsatte hardkjøret og tok stadig inn sekunder. Da forfølgerne passerte 13,9 kilometer var de kun 12,8 sekunder bak.

Spurtoppgjør
Opp den siste bakken kom russiske Maxim Vylegzhanin og Poltaranin i voldsom fart og var helt oppe i ryggen på Northug.

Trønderen ville imidlertid ikke tape et nytt spurtoppgjør i minitouren og hentet frem superkreftene. Northug passerte målstreken like foran russeren og Vylegzhanin etter en fartsøkning på oppløpet.

Johnsrud Sundby ble nest beste nordmann med sin sjetteplass, mens Pål Golberg og Sjur Røthe ble henholdsvis nummer elleve og tretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere