RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug: - Sverige?

Foto: Geir Olsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Petter Northug sprenger skalaen for selvsikkerhet før VM-stafetten.

LIBEREC (Nettavisen): Landslagstrener Morten Aa Djupvik hadde akkurat presentert et lag bestående av Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tore Ruud Hofstad og Petter Northug, og var i gang med å snakke om Norges tøffeste motstandere i fredagens VM-stafett.

- Sverige har et bra lag, sa Djupvik.

Så kom det tørt fra Petter Northug (for anledningen ikledt en hanekamlignende parykk, som angivelig skulle imitere en napoleonshatt):

- Sverige?

Hva resten av pressekonferansen handlet om? I hvert fall ikke Sverige. For denne torsdagsmorgenen var det Petter Northug som satte seg selv i fokus.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

- Taper aldri mot Hellner
Uinnvidde tror kanskje det er en selvfølge, men sannheten er at det tilhører sjeldenhetene at Northug snakker i store bokstaver på pressekonferanser klokken ni om morgenen. Morgenfugl skal ingen beskylde ham for å være.

Men i dag kvitret han altså ut.

- Mye, svarer Petter Northug på Nettavisens spørsmål om hvor mye han kan ta inn på svenskenes ankermann Marcus Hellner på sisteetappen fredag.

- Jeg har aldri tapt for Marcus Hellner, og jeg kommer aldri til å gjøre det. Jeg klar til å møte han i duell, fastslår han.

Les også: - Det verste er at Petter mener det

Forberedt på alt
Etterpå presiserer han for Nettavisen at han mener at han aldri taper for Hellner forutsatt at de går ut likt. Blir det et halvt minutt å ta igjen, er han ikke like sikker.

- Et halvt minutt er mye på ti kilometer. Men jeg er forberedt på alle scenarioer, både å gå ut først, sammen med ei gruppe, eller bak, sier han.

Drømmen er selvfølgelig å gå ut likt med de andre favorittene. I så fall er Northug i sitt ess.

- Det er bare ti kilometer denne gangen. Jeg regner ikke med det kommer til å bli gått rolig, men det er bare en lang stigning på 3,3-kilometersløyfa, poengterer han.

Optimal form
Det er kanskje unødvendig å understreke at Petter Northug gleder seg.

- Jeg gleder meg veldig til stafetten. Det er et av høydepunktene i mesterskapet. Og denne gangen er jeg mindre nervøs enn jeg var i Sapporo for to år siden. Jeg følte presset mer da jeg var førsteårssenior, sier Northug, som faktisk ikke har tapt en spurt i et internasjonalt renn etter det vanvittige stafettrykket som avgjorde VM-stafetten i Sapporo.

Søndag fikk han påfyll av selvtillit da han knuste konkurrentene i avslutningsfasen av VM-tremila og ble verdensmester individuelt for første gang.

Nå mener han formen er enda bedre etter en håndfull dager med kun avslapning, spising og lett trening.

- Jeg er helt sikker på at formen er bedre. Nå er den like god som den var i Sapporo. Jeg er på mitt maksimale nivå, fastslår Northug.

Hår på brøstet
Torsdagens pressekonferanse ble avsluttet med toppløsfotografering av stafettlaget. Da fotografene ville stille opp laget i rekkefølge etter startoppstillingen, satte imidlertid Northug ned foten.

- Vi stiller oss opp etter hvem som har mest hår på brøstet, fastslo mosvikingen.

Den kampen tapte han med glans mot Odd-Bjørn Hjelmeset. Men om ikke annet var Petter Northug best blant de tre taperne.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere