*Nettavisen* Sport.

Northug angrer etter sølv

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Petter Northug etter VM-sølvet på lagsprinten.

02.03.11 15:31

Ola Vigen Hattestad ga fra seg plassen på lagsprinten i OL fordi han ikke følte seg helt bra. Dermed fikk Øystein Pølsa Pettersen gull sammen med Petter Northug.

Onsdag hadde han imidlertid sjansen sammen med Northug.

Det gikk ikke.

Canada spurtslo Norge, og tok gullet. Russland tok bronsen.

Finske Sami Jahujärvi sprengte feltet på den nest siste runden, og dermed var Sverige sjanseløse. Petter Northug klarte heller ikke å henge på finnen, og vekslet på andreplass, 3,4 sekunder bak.

Ola Vigen Hattestad hentet imidlertid igjen Ville Nousiainen på den siste runden, og ledet inn på oppløpet. Da så det ut til å bli norsk gull. Men bakfra kom Alex Harvey i forrykende fart, og på de siste meterne passerte han nordmannen. Dermed ble det kanadisk gull, mens Vigen Hattestad og Northug fikk sølv.

- Jeg lå bak. Dermed hadde jeg ikke noe valg. Jeg måtte gå hardt ut fra start. Dessverre lå Canada på bakskia hele veien, og da jeg fikk et lite feilskjær på slutten så hadde jeg ikke en sjanse, sier Vigen Hattestad til Nettavisen.

- Men det var moro for Canada, da. Det var vel deres første VM-gull for herrer i langrenn noensinne, legger han til.

Petter Northug prioriterte ski med god glid underveis. Dermed ble han fragått av finnen i den berømte Hellner-bakken (Hellner-gropa). Etterpå angret han.

- Ja, jeg angrer på skivalget nå. Jeg skulle gjerne hatt bakskia til finnen, sa han etterpå.

Selve sølvet fikk han ikke med seg.

- Jeg turte ikke å se på, nei, sier han.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra reporterne våre i Holmenkollen.

8998

Annonsebilag