RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Northug-avtale blir advokatmat

Sist oppdatert:
- Det gjør skistjernen frustrert.

Det skal være uenigheter mellom Petter Northug og Norges Skiforbund i hvordan skistjernen kan profilere sin nye arbeidsgiver Coop mens han reiser med landslaget. Nå er advokater for begge parter involvert i saken, skriver VG.

Striden skal ha gjort både Northug og Coop frustrerte.

- Det er greit å ha juridisk grunnlag for at regelverket blir så tydelig som mulig, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge Handel til VG.

Må signere representasjonsavtale
Norges Skiforbund sponses av matkjeden Spar, som er en direkte konkurrent til Coop. Matkjeden skal ikke ha satt pris på Northugs avtale.

Skiforbundet skal nå ha skistjernen til å signere en egen avtale.

- Petter skal skrive under en representasjonsavtale. Hvordan ordlyden blir, er usikkert, sier kommersiell leder i Skiforbundet Bernt Halvard Olderskog som er ansvarlig for markedsavtalene til Skiforbundet.

Unik for Northug?
Manager i privatlaget Team Xtra Personell opplyser til VG at en slik representasjonsavtale kun må gjelde Northug. Hans løpere skal nemlig aldri ha skrevet under en lignende avtale da de har deltatt i internasjonale renn.

Olderskog mener derimot at det er en forskjell på Northug og andre private løpere ettersom skistjernen skal være en del av landsalget i en lengre periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere