*Nettavisen* Sport.

Northug banket svenskene

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

Petter Northug mot fire svensker. Hvem tror du vant?

17.03.10 18:22

OL-mester Nikita Kriukov vant onsdagens sprint i Stockholm, men man kan ikke annet enn å la seg imponere av Petter Northug.

Han valgte skøyteski, og mens konkurrentene gikk «vanlig», staket Northug seg gjennom kvartfinalen, semifinalen og finalen. Han staket hele veien. Han tapte dermed i de hardeste partiene, men han vant på de lette partiene.

Det ble et vellykket trekk.

Nesten perfekt
Han vant nemlig kvartfinalen, han slo Emil Jönsson og svenskene i semifinalen, og det holdt nesten til seier også i finalen. OL-mester Kriulov ble imidlertid for sterk, spurtet til seier med to tideler, men Northug, med sin staking gjennom hele løypa, slo Emil Jönsson etter målfoto om andreplassen.

Les også:Så sa det stopp for Bjørgen

I tillegg henviste han de tre andre svenskene i finalen, Mats Larsson, Jespen Modin og Marcus Hellner til fjerde-, femte- og sjetteplass.

- Northugs galna taktik, skriver Expressen - tydelig imponert av trønderens oppvisning i det mange trodde kom til å bli en grei seier for Emil Jönsson.

Øystein Pølsa Pettersen og Eirik Brandsdal ble slått ut i semifinalene.

Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Martin Johnsrud Sundby og John Kristian Dahl ble slått ut i kvartfinalene.

Har vunnet
Rennet i Stockholm handlet mest om æren. Northug har jo allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. Samtidig var det også klart før rennet i Stockholm at Emil Jönsson var vinner av sprintcupen.

Onsdagens renn blir uansett ikke regnet som et vanlig verdenscuprenn, det deles nemlig kun ut halvparten så mange verdenscuppoeng som vanlig, siden verdenscupavslutningen i Falun/Stockholm gås på samme måte som Tour de Ski. Det deles altså ut bonussekunder underveis, men for å få en ny tellende verdenscupseier er det altså sammenlagtstillingen etter rennene i Sverige som avgjør.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.