HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Petter Northug går all-in og starter eget langløpslag. Etter flere år utenfor langrennssirkuset har den tidligere gullgrossisten returnert til skisporet, og virker tilsynelatende å satse stort mot vintersesongen.

Det har overrasket flere.

– Jeg hadde ikke forventet at han skulle komme tilbake på den måten og faktisk legge så mye i det, sier Simen Hegstad Krüger til Nettavisen.

Han legger til:

– Jeg tror ikke vi skal forvente for store ting av han sportslig, men det er gøy å se at han er med i sirkuset. Han bidrar med show, noe jeg tror er bra for langrennssporten, og spesielt langløp.

Hegstad Krüger forteller at han stadig følger med på øktene Northug legger ut på Strava, og har latt seg imponere over sin tidligere lagkamerat.

– Jeg tror han mener alvor nå. Han var nok mer hardtsatsende for ti år siden, men jeg tror han har brettet opp ermene litt, i forhold til hvordan det har vært de siste årene.

Les også: Russisk skistjerne raser mot norsk presse: – Jeg er sjokkert

– Et tøft comeback

En annen som er imponert over Northugs storstilte satsing er hans tidligere trener, Eirik Myhr Nossum. Han mener til og med at trønderen kan hevde seg i toppen i enkelte renn, dersom løypeprofilen passer, og skiene er optimale.

– Jeg tror faktisk at han kan vinne noen Ski Classics-renn. Ikke alle, da må han nok trene mer enn det han har tid til å gjøre, men jeg tror at på de litt flatere rennene at han kan være med helt til slutten.

Også Myhr Nossum mener Northug kan være med å styrke interessen for langløp.

– Han har vært og er fortsatt ekstremt viktig for langrenn.

Den norske superstjernen har nå altså startet laget Team Northug. Allerede i sommer har han gått flere rulleskirenn for sitt nye lag.

– Han har jo talentet, men de årene uten trening, etter at han lå opp, så skal han starte igjen, det blir et tøft comeback, mener Didrik Tønseth.

Les også: Aksel Lund Svindal hylles av kreftforeningen: – Han bryter ned tabuer

– Da er det takk og farvel

Tønseth mener Northugs kanskje største utfordring blir å finne gode ski før vintersesongen. Hans tidligere konkurrent mistenker at han har gjemt unna flere par fra glansdagene, men mener det er tidkrevende å sørge for riktig utstyr.

– Han har navnet og kontaktene til å få tak i gode ski, men det er en ganske bra jobb som må gjøres fremover. Han kan ikke stille opp der med litt dårligere ski enn resten, da er det takk og farvel.

Til tross for at Northug-comebacket kom overraskende på flere i landslagsleiren, var Tønseth forberedt på at kompisen kunne finne på å returnere til idretten.

– Det er ingenting som overrasker med han. Det er artig at han ser gleden i å trene og konkurrere igjen. Det ligger jo i han, han har et vanvittig hode, som må trigges av noe.