Gå til sidens hovedinnhold

Northug bryter med landslaget

Satser i stedet på «Nye høyder».

Northug skal fortelle om sin videre satsing som langrennsløper på en pressekonferanse på Værnes onsdag.

Der vil han fortelle at han skal kjøre sitt eget løp fram sesongoppkjøringen og ikke delta på landslagets samlinger og arrangementer, ifølge TV 2 og Aftenposten. Når sesongen starter, vil han være tilbake på landslaget.

Langrennsstjernen skal ha inngått en samarbeidsavtale med sponsorselskapet Nye Høyder. Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal er hovedaksjonær i selskapet.

LIVE fra 14.45: Pressekonferansen

Pressekonferanse
Northug, Skinstad og leder Torbjørn Skogstad i forbundets langrennskomité vil være til stede på pressekonferansen. Skiforbundet har ønsket en rask avklaring fra Northug.

- Mine råd er klokkeklare, det beste tilbudet er på landslaget, sa Skinstad til VG onsdag.

BLOGG: - Krise for skiforbundet

Spekulasjoner
Den siste tiden har det vært spekulasjoner rundt Northugs landslagsframtid. Han har ønsket seg justeringer i opplegget sitt.

Sist uke ble det kjent at Coop var villig til å legge et tosifret millionbeløp på bordet for å få til en avtale med Northug.

I fjor skrev Northug under en fireårskontrakt med Norges Skiforbund.

Langrennsløperen har gått helt nye veier i mange sesonger, blant annet ved å skrive under lukrative sponsoravtaler som skapte debatt.

Bryter ut?
Northug gjør nesten alt for å bli best, og han er villig til å ta de fleste grep – også upopulære – for å oppnå suksessen.

Han er absolutt ikke redd for å tirre på seg omgivelsene. Blir OL-sesongen 2013/14 hans siste som regulært medlem av landslaget?

Det er ikke utenkelig, og flere langrennseksperter ser for seg en satsing på et privatlag for Northugs del om ikke lenge.

Det vil være krise for Norges Skiforbund å miste sitt store PR-våpen. NSF har vært ettergivende overfor Northug i lang tid fordi han er en garanti for store inntekter hvert år. (©NTB)

Kommentarer til denne saken