Gå til sidens hovedinnhold

Northug: - Dette er motivasjon

Petter Northug sier til Nettavisen at han håper på individuell start på femmila i Falun om to år.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Johan Olsson fra Sverige knuste all motstand da han ble verdensmester på femmila i Val di Fiemme søndag ettermiddag.

Norges antatt største favoritt, Petter Northug, kom i mål hele to minutter bak svensken. Noe som til slutt betydde 21.plass for den regjerende mesteren.

Northug møtte pressen etter løpet og mente det var rett mann som stod på toppen av pallen.

- Det er fortjent at Sverige tar det siste gullet, sier Northug til Nettavisen.

- Jeg tror aldri det har vært så jevnt og tett i internasjonal langrenn før. Vi har fire forskjellige vinnere på de fire individuelle løpene her i VM. Jeg tror det er veldig bra for herrelangrenn at det er tett. Man kan ikke spå på forhånd hvem som skal vinne, og det er sånn det skal være.

Men nordmannen er klar på en ting etter at den svenske nasjonalsangen har blitt spilt på stadion i Val di Fiemme;

- Dette er motivasjon, sier Northug.

Håper på individuell start
Søndagens femmil gikk som i de siste mesterskapene som fellesstart.

I VM i Falun om to år er det derimot en sjanse for at man går tilbake til individuell start.

Northug har tidligere vist at det er fellesstart som passer ham best, men skal vi tro nordmannen, har han ingenting i mot en eventuell endring.

- Det er på individuell start jeg gjør det best, så vi får håpe at det blir det, sier Northug til Nettavisen med litt glimt i øyet, og referer til at hans eneste gull i Val di Fiemme kom på 15 kilometeren med individuell start.

Landslagstrener Trond Nystad sier til Nettavisen at det norske laget tenker lite på hva slags type femmil det blir i Falun om to år.

- Det spiller ingen rolle for oss. Vi har ett godt lag som kan være god på alle distansene. Det tenker vi ikke på. Terminlista blir satt og så forholder vi oss til den, sier Nystad.

- Slappe av
Femmila søndag var VMs siste øvelse og det som står igjen på kalenderen denne sesongen for langrennsløperne er de resterende verdenscuprennene i blant annet Lahti, Holmenkollen og Falun.

Northug er usikker på om han skal gå samtlige av de resterende rennene.

- Jeg vil vurdere det utover uken, spørs hvordan beina er på onsdag og torsdag.

Nordmannen er nemlig usikker på hvor lang tid han trenger for å komme seg etter den harde femmila.

- Det varierer, noen ganger har jeg vært pigg tre dager etter femmila, mens i Holmenkollen tok det meg åtte-ni dager før jeg fikk tilbake overskuddet igjen, så man må bare ta tiden og bruke den, sier Northug.

- Hva skal du resten av dagen?

- Slappe av, sier Northug til Nettavisen

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken