RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Northug er blitt syk

Sist oppdatert:
Sa han var sliten, men Petter Northug har blitt syk - én uke før verdenscupstarten.

OSLO/BEITOSTØLEN (Nettavisen): Petter Northug skuffet med en dårlig prolog lørdag og kvalifiserte seg ikke til finalerundene i sprinten på Beitostølen. Etter løpet hevdet skikongen selv og teamet rundt at han var sliten.

Nå viser det seg at Northug kanskje er mer enn bare sliten. Trønderen skal ha pådratt seg sykdom - én uke før verdenscupens startskudd i Gällivare i Sverige.

- Etter dagens sprintprolog har han følt seg sliten, uvel og har samtidig hatt vondt i hodet, sa landslagssjef Vidar Løfshus, ifølge NTB.

Fikk reise hjem
Sykdommen kom for øvrig nokså beleilig, for dermed slapp Northug å stille opp på et arrangement lørdag kveld der han skulle motta gullringen som er det synlige beviset som medlem i Norske Olympiavinners Klubb, omtalt som Gullklubben.

Sykdom var gyldig fraværsgrunn, og dermed kunne Northug sette seg i bilen og kjøre hjem til Trøndelag.

Etter planen skulle han stå over trening søndag og mandag, men være i gang igjen tirsdag. Nå må han imidlertid vente til sykdommen har forlatt kroppen og får ikke en optimal oppladning til Gällivare.

Håper å rekke Gällivare
- Han er veldig innstilt på å prestere i Gällivare kommende helg, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik tidligere i dag.

Northug har selv sagt at han har Gällivare i hodet, men regnet ikke med å være så sliten i sporet som han var under fredagens og lørdagens øvelser på Beitostølen. Langrennsledelsen var overrasket over den svake innsatsen, men virket ikke bekymret.

- Alle som så dagens prolog, så en sliten løper, fastslo sportssjef Åge Skinnstad.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere