HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Petter Northug er frisk nok til å gå fredagens herrestafett. Det kom fram på en pressekonferanse på utøverhotellet Soria Moria torsdag kveld.

- Petter var oppe og fikk gjort en blodprøve og det er veldig på plass, helt greit. Nå har han gått en skitur og det ser ut som det er på plass. Vi anser at han er der han skal være og at han går skirenn i morgen, sier Hans Petter Stokke.

- Han er rett og slett frisk?

- Ja, vi har ikke noen indikasjoner på at han er noe annet enn frisk.

- Ikke svekket
Dersom Northug ikke hadde fått klarsignal av det medisinske apparatet, ville Sjur Røthe ha overtatt ankeretappen for Norge. Det blir ikke nødvendig - og dermed stiller Norge som en klar gullkandidat på herrestafetten.

- Det er i øyeblikket ingenting som tyder på at Petter skal være svekket i morgen, mener Stokke.

- Vi gjør en ny gjennomgang i morgen tidlig, men det vil overraske meg veldig dersom det blir annerledes. Det er ikke noe spennende i det, altså, legger landslagslegen til.

Merket det etter lagsprinten
Det var etter medaljeseremonien på Universitetsplassen onsdag kveld, der Petter Northug og Ola Vigen Hattestad mottok sine sølvmedaljer fra lagsprinten, at den urovekkende beskjeden kom:

- Petter har fått en irritasjonsreaksjon i luftveiene. Han snakker ikke med dere nå, sa landslagets pressetalsmann Otto Ulseth.

Les saken: - Northug har fått en irritasjon

Dermed var det naturlig å stille spørsmål om Northug var i stand til å gå herrenes 4 x 10 km stafett på fredag.

Tar ingen sjanser
Ulseth var sikker på at Northug kunne nettopp det, da han møtte pressen torsdag morgen.

- Petters helsetilstand er veldig bra. Han er frisk og fin, og går stafetten, sa pressetalsmannen da. Landslagslege Hans Petter Stokke ikke var like sikker i sin sak, og fortalte at han ville nekte Northug å stille til start dersom det var nødvendig:

- Hvis jeg finner en infeksjonstilstand, vil jeg si at han ikke skal gå. Vi vil ikke slippe noen skiløpere ut i VM-løp med selv en lettere infeksjon.

Les saken: Legen kan nekte Northug VM-stafett

HTML EMBED