Gå til sidens hovedinnhold

Northug får drikke Red Bull

Team Northug er kommet til enighet med Norges Skiforbund.

21. september ble det kjent at Petter Northug hadde undertegnet en ny og forbedret fireårsavtale med sin personlige sponsor Red Bull.

Men en av forutsetningene i avtalen var at Northug skulle markedsføre energidrikken med logo på drikkeflaska etter målgang i renn. Det satte Norges Skiforbund foten nedfor – og påla Northug å drikke/markedsføre Tine-produktet Yt.

Full enighet
Mandag møttes representanter for Team Northug, Norges Skiforbund og Red Bull for andre gang på en uke for å finne en løsning på konflikten.

Det lyktes de med, ifølge en pressemelding som ble sendt ut mandag ettermiddag. Der understrekes det at det nå er full enighet.

Enigheten består i at Northug følger forbundets drikkerutiner før, under og etter konkurranser som. Etter at dette er gjennomført i konkurranser, kan Petter Northug fritt drikke Red Bull i originalpakning i mikssonen og ellers i alle private sammenhenger.

- Veldig godt fornøyd
- Vi har kommet fram til en løsning som Petter er veldig godt fornøyd med, sier pappa og manager John Northug i pressemeldingen.

- NSF har vist stor vilje i saken. Forbundet har strekt seg langt, sier kommunikasjonssjef i Red Bull Norge, Kristian Kjelman.

- Petter har fått det som han har ønsket. Han kommer til å drikke det som enhver tid er best for ham, og vi har ingen problemer med at han drikker Red Bull mikssonen, sier sportssjef Åge Skinstad.

Taper ikke penger
John Northug sier til Nettavisen at overenskomsten innebærer at Red Bull og Petter Northug kan videreføres i sitt opprinnelige omfang.

- Rammene i avtalen blir de samme. Det er bare noen små detaljer som må justeres, sier Northug.

- Var det vanskelig å komme til enighet?

- Det har vært mange hensyn å ta. Det er viktig at alle parter er noenlunde fornøyd og at ingen blir skadelidende. Jeg har snakket med Petter nå, og han er glad for at vi nå har fått til en løsning. Red Bull er en inspirerende sponsor for Petter, sier pappa Northug til Nettavisen.

PS. Mandag ble det klart at Northug også forlenger en annen omstridt sponsoravtale, med Vi Menn. Dermed går det mot nye runder med debatt om Northugs pokerspilling ...

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken