Det tok nokså nøyaktig 21 måneder mellom Petter Northugs andre og tredje verdenscupseier. Før lørdagens seier i La Clusaz hadde nemlig ikke 22-åringen fra Framverran stått på toppen av pallen etter et individuelt internasjonalt renn siden han vant sprinten i Lahti 10. mars 2007.

Desto større var jubelen da han endelig kunne klatre til topps igjen, etter en Northug spesial på oppløpet av tremilsfellesstarten.

Les alt om den fantastiske vinterhelga i Nettavisens vintersportsmagasin!

Gul trøye for første gang
- En veldig spesiell dag for meg. Ikke bare at jeg vant, men nå har jeg den gule ledertrøya i verdenscupen også. Den har jeg aldri hatt før. Det er helt rått, sier Northug til Nettavisen lørdag.

- Blir trøya med deg i senga i natt?

- Hehe, kanskje det. Jeg vurderer å gå med den under skidressen i stafetten i morgen, sier Northug, som selvfølgelig får fornyet tillit som ankermann for Norge.

Spurtspesialisten ble liggende lenge utslått i dypsnøen i målområdet etter lørdagens seier. Absolutt alle krefter var oppbrukt.

Feiringen utover dagen blir deretter.

Gode drømmer
- Når vi er ferdig med denne samtalen, blir det en time i senga. Det blir feiring i drømmeland, sier Northug.

Drømmene blir garantert av det gode slaget. For Norges største langrennsstjerne har fått en bedre start på sesongen enn han hadde fantasert om.

Under verdenscupåpningen i Gällivare ble han nummer tre på 15 km fristil. Dagen etter spurtet han til norsk seier i stafetten. Etterpå har han ladet opp til rennene i La Clusaz denne helga og i Davos neste helg i høyden i Livigno.

- Jeg føler endelig at jeg får betalt for treninga gjennom mange år. Jeg er blitt sterkere og den fysiske kapasiteten er blitt bedre, sier Northug.

Ikke i toppform
Og best av alt: Fortsatt er det mer å gå på allerede denne vinteren.

- Jeg har ikke den helt rå følelsen ennå. Når jeg er i toppform, er beina lette og jeg har krefter å øse på med, men sånn er det ikke nå. Jeg var stokk stiv mot slutten av løpet i dag, innrømmer Northug.

- Når var du sist i superform?

- På slutten av forrige sesong. Det så bare ikke sånn ut på resultatlistene, for jeg var litt uheldig med andre ting da, som for eksempel skiene.

Nå regner Northug med at formen blir bedre for hvert renn. Og dem kan det bli en del av. Han tar mål av seg til å gå det som gjenstår av renn før jul. Det vil si stafett i La Clusaz søndag, to renn i Davos neste helg og en sprint i Düsseldorf.

- Planen er å gå alt. Jeg tror ikke det er noe problem hvis jeg bare passer på å gjøre de riktige tingene mellom løpa, sier Northug.

(Les videre under bildet)

Mange renn
Landslagstrener Morten Aa Djupvik er heller ikke redd for at belastningen skal bli for stor på Northug før Tour de Ski og ikke minst VM i Liberec.

- Vi skal sette oss ned og planlegge fram til jul nå, og det kan godt hende Petter går alt framover. Han har ikke gått mange renn ennå, og trenger normalt en del renn for å komme i toppform. Det viktige er at han for trent nok likevel. Det har han gjort hittil. Vi har ikke sluppet opp mye, poengterer Morten Aa Djupvik overfor Nettavisen.

Han kunne glede seg over nok et renn med god laginnsats lørdag. Tord Asle Gjerdalen ble nummer fem, Martin Johnsrud Sundby nummer ti, Tor Arne Hetland 13 og Tore Ruud Hofstad 17.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Martin Johnsrud Sundby ligger på plassen bak Petter Northug i verdenscupen totalt, og sørger dermed for dobbelt norsk på toppen.

Se komplett stilling i verdenscupen her (ekstern lenke)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).