RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug-fiaskoen trolig avverget

Foto: Ned Alley / Scanpix
Sist oppdatert:
Nå kan ingen hindre Petter Northug fra å ta OL-gull.

Petter Northug er Norges største medaljehåp blant langrennsherrene både i verdenscupen og ikke minst i OL, men ettersom trønderen har valgt å stå utenfor landslaget i sesongoppkjøringen, og heller satset privat, har det vært usikkert om han i det hele tatt får gå noen renn. For å bli tatt ut må han nemlig underskrive en representasjonsavtale, som legge begrensninger for hvor mye og hvilke sponsorer løpere utenfor landslaget kan profilere.

Ifølge TV2 er partene nå i ferd med å bli enige, og kun detaljer skal gjenstå før avtalen kan signeres.

- Det er korrekt, vi blir enige, sier Northugs manager Are Langås Sørum, ifølge kanalen.

Dermed får norske seere det som de vil, men om Northug klarer å prestere opp mot sitt meste, er fortsatt usikkert. 27-åringen har nemlig slitt med sykdom store deler av høsten, og ikke trent optimalt.

Ifølge trener Eirik Myhr Nossum begynner imidlertid formen endelig å komme seg.

- Ting flyter bra om dagen. Han er selv i kjempehumør og rent formmessig viser han god stigning. På trening hadde han sin beste dag i går, så dette ser lovende ut.

Startskuddet for sesongen går på Beitostølen 22. november, og Northug vil trolig oppholde seg i høyden i Val Senales fram til det. Deretter venter verdenscupåpningen i Kuusamo helgen etter. Om den norske skikongen blir å se der, er ikke bestemt ennå.

- Petter er selvsagt konkurranselysten, men noen beslutning er ikke tatt. Selv om det fungerer bra nå om dagen, så er trening - mye trening - det Petter trenger mest av alt fremover, sier Myhr Nossum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere