*Nettavisen* Sport.

Northug fikk det ikke som han ville

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Trond Nystad var ikke den Petter Northug ønsket som ny landslagssjef.

Trond Nystad ble offentliggjort som ny landslagstrener i langrenn forrige uke.

Det var ikke Petter Northug fornøyd med.

Ifølge Adresseavisen ønsket VM-kongen seg en av de andre kandidatene, Kåre Tønne, istedenfor den umeritterte Nystad, som er tvillingbroren til smøresjefen på landslaget.

Northug strakte seg til å kalle trenervalget «spennende».

- Jeg er fornøyd med valget av Trond Nystad som ny landslagstrener. Det er et spennende valg, og jeg ser fram til å samarbeide med ham. Jeg er blant annet nysgjerrig på hva Trond kan formidle om hva Dario Cologna har gjort for å vinne Tour de Ski to ganger, leste sportssjef Vidar Løfshus opp som Northugs reaksjon på pressekonferansen.

Landslagsledelsen sto igjen med tre kandidater i den avgjørende intervjurunden. Trond Nystad, Tor Arne Hetland og Kåre Tønne. Tønne er kjent fra privatlaget Team Manpower, og har levert flere utøvere med resultater i verdenscupen. Han ble sett på som en av de sterkeste kandidatene til landslagsjobben, men ble altså, til Northugs skuffelse, vraket til fordel for Nystad.

- Det er absolutt hyggelig å høre at det finnes folk rundt omkring som ønsket meg som trener, sier Tønne, ifølge Adresseavisen.

Nå er han aktuell til den ledige trenerjobben på rekruttlandslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag