Gå til sidens hovedinnhold

Northug fikk det ikke som han ville

Trond Nystad var ikke den Petter Northug ønsket som ny landslagssjef.

Trond Nystad ble offentliggjort som ny landslagstrener i langrenn forrige uke.

Det var ikke Petter Northug fornøyd med.

Ifølge Adresseavisen ønsket VM-kongen seg en av de andre kandidatene, Kåre Tønne, istedenfor den umeritterte Nystad, som er tvillingbroren til smøresjefen på landslaget.

Northug strakte seg til å kalle trenervalget «spennende».

- Jeg er fornøyd med valget av Trond Nystad som ny landslagstrener. Det er et spennende valg, og jeg ser fram til å samarbeide med ham. Jeg er blant annet nysgjerrig på hva Trond kan formidle om hva Dario Cologna har gjort for å vinne Tour de Ski to ganger, leste sportssjef Vidar Løfshus opp som Northugs reaksjon på pressekonferansen.

Landslagsledelsen sto igjen med tre kandidater i den avgjørende intervjurunden. Trond Nystad, Tor Arne Hetland og Kåre Tønne. Tønne er kjent fra privatlaget Team Manpower, og har levert flere utøvere med resultater i verdenscupen. Han ble sett på som en av de sterkeste kandidatene til landslagsjobben, men ble altså, til Northugs skuffelse, vraket til fordel for Nystad.

- Det er absolutt hyggelig å høre at det finnes folk rundt omkring som ønsket meg som trener, sier Tønne, ifølge Adresseavisen.

Nå er han aktuell til den ledige trenerjobben på rekruttlandslaget.

Kommentarer til denne saken