Gå til sidens hovedinnhold

Northug flytter fra Norge

OL i Sotsji oppgis å være en av årsakene til at Petter Northug flytter etter VM.

Norges største medaljehåp på herresiden i langrenn flytter til våren til Sveits. Årsaken er at han ønsker å være best mulig forberedt til de olympiske lekene i Sotsji, som ligger på 1500 meters høyde.

Trolig Davos
Team Northug leter nå etter et passende sted å bo de neste årene.

- Vi ser på Davos som en mulighet. Men hvor er ikke så farlig, bare det er fint og gode treningsmuligheter der, bekreftet Petter Northug overfor NRK.

Foruten høyden, er en annen fordel ved å flytte til Davos at Dario Cologna bor i nærheten. Det kan med andre ord bli mange treningsmøter mellom gigantene hvis Northug flytter til Davos.

Petter Northug tar med seg lillebror Tomas på lasset. Også han har ambisjoner om å gjøre seg bemerket i 2014-lekene.

Høydetrening
Høydetrening er utbredt blant idrettsutøvere. Trening i høyden øker nivået av røde blodceller, noe som igjen bidrar til økt oksygenopptak. Northug er for tiden i Seiser Alm, nettopp for å få høydetrening, som siste del av forberedelsene til VM i Oslo.

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen flyttet til Obertillach (cirka 1400 meter over havet) for mange år siden, og har uttrykt overraskelse over at ikke flere norske utøvere flytter til høyden.

Nå tar Northug ham altså på ordet.

- I år har jeg trent mer i høyden enn noen gang. Det ble en uke ekstra i høst, og fem dager ekstra i oppholdet i Val Senales. Og det blir to dager ekstra under dette oppholdet, sa Northug.

Sportssjef Åge Skinstad avviser at flyttingen er økonomisk motivert og sier til NRK at Northug tvert imot vil tape penger på dette.

Fem distanser
Under onsdagens pressetreff i Seiser Alm fortalte Northug også at han regner med å gå fem renn i VM, som nærmer seg med stormskritt.

- Det er tett mellom 15-kilometeren i klassisk og teamsprinten. Jeg må nok velge én av dem, sa Northug ifølge Dagbladet.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken