Northug fra vraking til triumf

Lørdag ble junioren Petter Northug (20) vraket fra OL etter å ha vunnet NM-tremila. Søndag tok han nok et NM-gull.

23.01.06 07:21

Lørdag vant junioren tremila, søndag var han ankermann og førte laget sitt, Strindheim, til norgesmesterskap. For Petter Northug smakte stafett-gullet ekstra godt, etter å ha blitt vraket til OL lørdag.

- Laguttaket er vanskelig for meg å forstå, spesielt med tanke på hvordan formen min er nå. Jeg er i kjempeform, og er skuffet for å ikke få bli med til OL, men jeg aksepterer det, sier Petter Northugs til NRK.

Les også OL-bloggen:Helbom å vrake Northug- og si din mening!

Herrestafetten i NM på Kongsberg mente han var veldig spennende.

- Min plan var å ligge i baksetet på Tore og spare mest mulig krefter til spurten, forklarte Northug til NRK.

Gamblet
Lillehammer-løperen Tore Ruud Hofstad førte an gjennom hele den siste etappen i stafetten, men luringen Northug gamblet på at han skulle spurtslå Hoftad, og den planen skulle vise seg å holde vann.

Det ble jevnt på oppløpssiden mellom de to vasse spurterne, og Ruud Hoftstad hadde en fin posisjon inn på stadion, men Northug viste seg altså som den sterkeste.

- Det var et perfekt løpsopplegg for meg til det var 200 meter igjen. Jeg må bare innse at Petter var kjappere i dag. Han knuste meg ikke, det var relativt tett, men han var litt kjappere, ja, sa Ruud Hofstad til NRK i målfeltet.

- Fornøyd med løpet
Han var ikke resignert etter målpasseringen.

- Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg tok ansvar og dro på Petter gjennom den siste etappen. En av oss måtte gjøre det, ellers hadde vi måtte kjempe om andreplassen. Jeg synes også at jeg fikk til en ålreit spurt, men jeg tar av meg hatten for Petter i dag, smilte Ruud Hofstad.

Tore Ruud Hofstad hadde følgende kommentar om vrakingen av Northug til OL.

- Jeg tror Petter vil forstå dette bedre om noen år. Slik som situajonen er akkurat nå, tror jeg han har bedre av å konsentrere seg om juniorkonkurranser, og fortsette å dominere der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.