Gå til sidens hovedinnhold

Northug håper å rekke Alsgaard-duell

Men kan ikke garantere NM-start før lørdag.

Petter Northug er tilbake på ski etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski. 24-åringen har unngått sykdom, og gjennomførte to lette treningsøkter søndag.

Dermed tyder alt på at Norges største skistjerne stiller til start i NM i Stokke denne uka – kanskje allerede på torsdagens 15 km fristil, der han i så fall møter Thomas Alsgaard i veteranens NM-comeback.

Les også: - Sats mot VM, Thomas!

- Kanskje klar torsdag
- Petter har vært sliten, og har tatt det skikkelig med ro i en periode. Nå merker han at overskuddet er på vei tilbake, og Petter gar signalisert til meg at han kanskje er klar til torsdag. Det er planen, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Djupvik tør imidlertid ikke love at det blir noen superduell torsdag.

- Men lørdag er skal Petter gå tremila. Det er helt sikkert, med mindre det dukker opp sykdom innen den tid. Han vil ha en gjennomkjøring på den distansen før OL, sier treneren.

NM-fiasko i fjor
30 km fellesstart med skibytte var distansen Northug slo igjennom på i NM for fire år siden. I Liberec i februar vant han også VM-gull på distansen, som er hans antatt beste.

Hittil denne sesongen har imidlertid ikke distansen stått på programmet en eneste gang i verdenscupen.

Så vil det vise seg om Norges største OL-håp er restituert, eller om det går som det gikk i NM-tremila på Gjøvik i fjor. Der ble Northug nummer 61 og forsvant ut av målområdet uten å snakke med noen. Les mer om det her!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken