RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Northug har bestemt seg

Sist oppdatert:
Det blir full pakke i Vancouver.

Hvor mange distanser kan, bør og skal Petter Northug gå i OL? Det har vært det store spørsmålet i snart et år.

- Jeg har ikke tatt avgjørelsen hundre prosent ennå, men jeg har veldig lyst til å ha igjen litt krefter til femmila. Jeg kommer til å legge en plan for dette før OL. Jeg skal tenke på det i Sun Valley. Den endelige avgjørelsen tar jeg nok etter Canmore, sa Northug til Nettavisen før avreise på Gardermoen forrige mandag.

Les også: - Dæhlie var heldig

Satser på seks
Etterpå er det blitt bestemt at han dropper rennene i Canmore. Derfor er OL-planen klar. Northug bekrefter overfor TV 2 at han i utgangspunktet satser på å gå alle seks distanser i OL.

Slik er resonnementet:

- Det er lengre pauser i et OL enn i et VM, så det er jo mulig. Er man i form, så klarer man å restituere seg mye fortere også. Det avhenger litt av følelsen min når jeg kommer ned og går første distanse, men jeg håper – jeg tror – at jeg skal være i såpass bra slag, hvis jeg holder meg frisk, at jeg kan gå alle de seks distansene.

Se TV 2s intervju med Northug nederst i saken!

- Gullkandidat på alle distanser
Dermed lytter Northug til rådene de to foregående herrelandslagstrenerne, Krister Sørgård og Carl Henning Gran, ga via Nettavisen under Tour de Ski.

Les også: - Dumt å spare Northug

- Det kan skje ting som gjør at det kan være fornuftig å stå over distanser. Petter kan bli sliten eller syk, og det er jo slett ikke sikkert han er i like god form da som han er nå. Men utgangspunktet bør være at han skal gå alle øvelser, sa Sørgård.

- Han er jo gullkandidat på alle distanser, og da blir det bare dumt å spare seg på én distanse for å ha bedre sjanse på en annen. Plutselig blir han syk selv om han står over, og da får han i hvert fall aldri igjen den gullmuligheten han valgte bort, sa Gran.

Begge tror Northug kan være i stand til å vinne seks gull i Vancouver.

- Seks gull umulig
På det punktet møter de imidlertid motstand fra tidenes vinterolympier Bjørn Dæhlie.

- Nei, det er helt umulig. Det kan jeg vel si at erfaring har vist, sa mannen med åtte OL-gull til Nettavisen tidligere i måneden.

Les også: - Han sa mye dumt, men han hadde vunnet

Dæhlie tror derimot Northug har en god mulighet til å tangere – og slå – rekorden på åtte gull før han legger skiene på hylla.

- Det kan han helt sikkert. Han har jo tre OL på seg, minst, sa Dæhlie.

OL i Vancouver innledes 15. februar med 15 km fristil, som kanskje er Petter Northugs svakeste distanse på papiret.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere