Northug har bestemt seg

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Det blir full pakke i Vancouver.

02.02.10 12:41

Hvor mange distanser kan, bør og skal Petter Northug gå i OL? Det har vært det store spørsmålet i snart et år.

- Jeg har ikke tatt avgjørelsen hundre prosent ennå, men jeg har veldig lyst til å ha igjen litt krefter til femmila. Jeg kommer til å legge en plan for dette før OL. Jeg skal tenke på det i Sun Valley. Den endelige avgjørelsen tar jeg nok etter Canmore, sa Northug til Nettavisen før avreise på Gardermoen forrige mandag.

Les også: - Dæhlie var heldig

Satser på seks
Etterpå er det blitt bestemt at han dropper rennene i Canmore. Derfor er OL-planen klar. Northug bekrefter overfor TV 2 at han i utgangspunktet satser på å gå alle seks distanser i OL.

Slik er resonnementet:

- Det er lengre pauser i et OL enn i et VM, så det er jo mulig. Er man i form, så klarer man å restituere seg mye fortere også. Det avhenger litt av følelsen min når jeg kommer ned og går første distanse, men jeg håper – jeg tror – at jeg skal være i såpass bra slag, hvis jeg holder meg frisk, at jeg kan gå alle de seks distansene.

Se TV 2s intervju med Northug nederst i saken!

- Gullkandidat på alle distanser
Dermed lytter Northug til rådene de to foregående herrelandslagstrenerne, Krister Sørgård og Carl Henning Gran, ga via Nettavisen under Tour de Ski.

Les også: - Dumt å spare Northug

- Det kan skje ting som gjør at det kan være fornuftig å stå over distanser. Petter kan bli sliten eller syk, og det er jo slett ikke sikkert han er i like god form da som han er nå. Men utgangspunktet bør være at han skal gå alle øvelser, sa Sørgård.

- Han er jo gullkandidat på alle distanser, og da blir det bare dumt å spare seg på én distanse for å ha bedre sjanse på en annen. Plutselig blir han syk selv om han står over, og da får han i hvert fall aldri igjen den gullmuligheten han valgte bort, sa Gran.

Begge tror Northug kan være i stand til å vinne seks gull i Vancouver.

- Seks gull umulig
På det punktet møter de imidlertid motstand fra tidenes vinterolympier Bjørn Dæhlie.

- Nei, det er helt umulig. Det kan jeg vel si at erfaring har vist, sa mannen med åtte OL-gull til Nettavisen tidligere i måneden.

Les også: - Han sa mye dumt, men han hadde vunnet

Dæhlie tror derimot Northug har en god mulighet til å tangere – og slå – rekorden på åtte gull før han legger skiene på hylla.

- Det kan han helt sikkert. Han har jo tre OL på seg, minst, sa Dæhlie.

OL i Vancouver innledes 15. februar med 15 km fristil, som kanskje er Petter Northugs svakeste distanse på papiret.

HTML EMBED
TV2Player.insert(378086,"playerProgram378086", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.