Gå til sidens hovedinnhold

Northug har funnet sin etterfølger

- Jeg er stor fan og håper han vil ta over etter meg, sier skikongen.

SJUSJØEN (Nettavisen): Da Nettavisen fulgte rekruttlandslagets siste treningssamling på Beitostølen fortalte unggutten Finn Hågen Krogh at han ikke var veldig nervøs foran årets verdenscupsesong.

Men med et godt individuelt renn, samt seier på stafetten, kan det hende presset kommer snikende i tråd med den økende nasjonale interessen rundt Krogh. Petter Northug er i hvert fall sikker på hvem han tror tar over den norske tronen den dagen han gir seg med langrenn, og det minsker ikke presset på Norges kommende langrennsstjerne.

- Han er nok akkurat nå den på det norske laget som er nærmest. Finn Hågen har en god spurt og vi så i dag at han er smart underveis i løpet. Jeg er en stor fan av Finn Hågen og jeg håper at den dagen jeg kaster inn håndkle vil han være klar til å ta over, sier Northug.

- Vet aldri med Krogh
Unggutten fra Alta gikk som kjent inn til en fantastisk andreplass sammenlagt under verdenscupavslutningen i svenske Falun i fjor, men hadde kun to 21. plasser som sine beste individuelle resultater i verdenscupen før helgen på Sjusjøen.

Les også: - Vil oppleve det igjen

I Martin Johnsrud Sundbys fravær fikk Krogh sjansen på det norske førstelaget og landslagssjef Vidar Løfshus var spent på rekruttlandslagsløperen.

- Du vet aldri med Finn Hågen. Han slutter aldri å overraske, smilte en nervøs landslagssjef Vidar Løfshus, rett før starten på herrenes stafett.

- Hvis han henger med tror jeg det går veien vår, avslutter han.

Finn Hågen Krogh skuffet ingen og holdt seg noenlunde med tetlagene inn til veksling, og var selv strålende fornøyd med innsatsen.

- Hadde ikke tenkt til å ta med klassiskskiene
- Jeg gikk bra, veldig bra. Jeg er kjempefornøyd med løpet, smiler Krogh til Nettavisen etter målgang.

- Jeg prøvde å begrense skaden da Maxim Vylegzjanin gikk, og vi jobbet hardt bak og hang greit med der, fortsatte han.

Selv om Krogh var forberedt på å få gå for et av Norges fire stafettlag var han veldig overrasket over å skulle gå klassisk.

- Jeg fikk først beskjed om at jeg skulle gå på førstelaget og tenkte at en skøyteetappe på førstelaget ville være veldig bra. Så fikk jeg etter hvert beskjed om at jeg skulle gå klassisk og da ble jeg litt overrasket. Jeg hadde vel egentlig ikke tenkt til å ta med klassiskskiene hit engang, smiler han.

Krogh vant Skandinavisk cup i fjor og har med det friplass i verdenscupen fram til jul. Det kan bety at vi vil få mye glede av unggutten fremover. Kanskje også i Tour de Ski.

- Jeg føler helt klart at jeg har noe der å gjøre og jeg har vel vist at jeg kan gjøre det bra på tourer, forteller Krogh, og sikter til forrige sesongs minitour i Falun.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken