Gå til sidens hovedinnhold

Northug har vunnet v-cupen sammenlagt!

En regelendring har allerede sikret ham seieren.

En regelendring fører til at det nå er endelig avgjort at Northug tar Norges første sammenlagtseier i verdenscupen siden 1999.

Var ikke klar over det
Den norske ski-kongen og landslagsledelsen var ikke selv klar over triumfen da Northug spurtet over målstreken som førstemann på lørdagens femmil i Holmenkollen.

Seieren ga nordmannen 145 poeng. Forspranget økte dermed til 383 poeng ned til tsjekkiske Lucas Bauer.

Det tidligere regelverket fastslo at avslutningen i Sverige neste helg ville gi 400 poeng. Inntil 50 poeng på hver av de fire etappene, samt inntil 200 poeng for sammenlagtseier.

50 poeng er fjernet
Nå viser det seg imidlertid at FIS har fjernet poengene for den avsluttende jaktstarten, slik at denne etappen kun brukes til å rangere sammenlagtstillingen.

Dermed blir det tre ganger 50 pluss 200 poeng å kjempe om, altså 350 poeng - uten at det er mulig å bli hundre prosent klok på dette ut fra reglementet, som du kan lese her (ekstern lenke).

Northug er derfor allerede sikret sammenlagtseieren, hvilket han i praksis var uansett.

Går avslutningsrennet
Sportssjef Åge Skinstad ble informert om regelendringen av FIS søndag. Selv om det nå er avklart at Northug vinner, regner man med at 24-åringen stiller til start i Falun neste helg.

- Vi konkurrerer til sesongen er over, og skal uansett være med på sesongavslutningen i Sverige, det er jo der trofeet deles ut, sier Skinstad til NRK.

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken