Gå til sidens hovedinnhold

Northug-hjelperne kan bli sendt hjem

Niklas Dyrhaug og Kristian Tettli Rennemo vil gi Petter Northug mer hjelp, men får kanskje ikke lov.

OBERSTDORF (Nettavisen): Petter Northugs etappeseier i Tour de Ski første nyttårsdag kom etter at Niklas Dyrhaug og Kristian Tettli Rennemo hadde gjort en jobb for å hjelpe forhåndsfavoritten underveis i løpet.

- Vi fikk klar beskjed om å ligge på yttersida og passe på at ingen kom forbi, fortalte Tettli Rennemo etter 10+10-kilometeren med skibytte.

- Jeg fikk veldig god hjelp på av Niklas og Kristian. Hadde det ikke vært for dem hadde jeg ikke klart å vinne. De gjorde slik at jeg kunne ligge i en billig posisjon, sa en takknemlig Northug.

Ikke topplassert
Når Tour de Ski fortsetter ferden mot toppen av slalåmbakken i Val di Fiemme, kan det imidlertid hende at Northug må klare seg på egen hånd. Landslagsledelsen har tidligere uttalt at de vil sende hjem løpere som ikke henger med i toppen.

- Det vil være høyaktuelt å sende hjem utøvere som ikke har noen mulighet til gode sammenlagtplasseringer, og vi kommer derfor til å prioritere maksimalt de utøverne som har sjanser i sammendraget. Topplasseringer i sammendraget i Tour de Ski er det overordnede store målet i vinter, kom det fra Vidar Løfshus.

- Med topplassering menes topp 10 eller 20, uttyper Løfshus overfor Nettavisen.

Dyrhaug ligger som nummer 21 etter fire etapper. Tettli Rennemo er nummer 25.

- Vi vurderer om noen skal sendes hjem etter hvert. Hvis noen skal hjelpe Northug må de selv være i form, sier Løfshus.

Hjelper gjerne til
Northug håper landslagsledelsen lar Dyrhaug og Tettli Rennemo fortsette.

- Det hadde vært en fordel for meg å ha med seg noen som kan passe på meg, men det blir vel en vurdering.

Og lagkammeratene til den norske skikongen hjelper gjerne til.

- Jeg håper jeg får være med hele veien. Jeg har en del å gi. Det er vanskelig å holde seg skikkelig sammenlagt, men jeg kan gjøre gode enkeltetapper og kanskje hjelpe Petter litt, sier Tettli Rennemo.

- Jeg kan jo prøve å ta poeng fra konkurrentene og gi Petter spor hvis vi går sammen. Det er en fordel å ha med flere løpere, mener 27-åringen.

Dyrhaug ønsker først og fremst å vise seg fram individuelt, men utelukker ikke at han kan fungere som en hjelperytter for Northug.

- Mitt mål er å være med å kjempe i topp-20. Hva Vidar tenker om det må vi avvente. Petter er en god kompis av meg og hvis han spør om hjelp, og det samtidig går tungt for meg, er det muligheter for at jeg hjelper han.

- Men nå går jeg for å være med inn. Det er det jeg trener for, poengterer Dyrhaug.

P.S. Det er allerede klart at Petter Eliassen reiser hjem, melder Adresseavisen. Norges fem gjenværende løpere er dermed Northug, Dyrhaug, Tettli Rennemo, Eldar Rønning og Sjur Røthe.

Kommentarer til denne saken